Nu ar trebui să îmi pese

Nu ar trebui să îmi pese

La o zi după pseudo-lovitura de stat din Turcia am zărit pe Facebook o imagine care reproșează pasivitatea populației și faptul că dau dovadă de un interes net superior unui joculeț / fenomen cultural precum Pokemon Go și nu unor informații care aparent ar dovedi că atentatul de la 9 septembrie a fost planificat din interior sau că lovitura de stat din Turcia a fost sprijinită de C.I.A.

Dar ar trebui oare să ne pese?

chestii se întâmplă
sursa imaginii: pagina de Facebook The Free Thought Project

Pokemon Go, în pofida faptului că pe mine în mod paradoxal mă cam lasă rece, e un fenomen de care ar trebui să ne pese. O combinație între franciza imens de populară "Pokemon" și tehnici moderne de realitate augumentată, reprezintă o veritabilă fereastră către viitor. Poți deja să intuiești cum vor arăta jocurile sau chiar media la modul general, peste câțiva ani.

Mai mult, chiar dacă există și aspecte negative, încurajează oameni altfel pasivi să iasă din casă, să se plimbe și să își exploreze orașul și să își facă prieteni noi. Deși trebuie să recunosc că mă și cam irită, obiectiv vorbind nu pot să nu fiu încântat de modul în care popularitatea jocului a luat cu asalt lumea. E un lucru bun.

Și acum să vedem ce avem de partea cealaltă. Atentate teroriste, lovituri de stat, manipulări ale guvernului și ale presei. Cu riscul de a fi înțeles greșit, nu ar trebui să ne pese de astfel de lucruri.

Discutam vineri cu un coleg despre masacrul din Nice. Și-a cumpărat casă și de vreun an e în plin proces de renovare. Fascinat de aceste lucruri, se documentează, muncește cot la cot cu restul muncitor, se implică și chiar învață multe despre construcții. Acesta ar fi trebuit să fie principalul nostru subiect de discuție. El să îmi povestească despre ce a mai făcut la casă, eu să îi spun la ce proiecte am mai lucrat.

Dacă așa-zisa elită și așa-zișii lideri doresc să se contrazică pe motive precum convingerile religioase, resurse naturale sau influență politică, nu au decât să se ducă în deșert și să se bombardeze între ei. Nouă nu ar trebui să ne pese.

Se întâmplă și multe lucruri minunate. Știința avansează incredibil, oamenii citesc, se autoeducă și, de ce nu, se joacă Pokemon Go.

După o zi de muncă nu îți mai arde să auzi de războaie și politică, mai ales când avem lucruri mult mai interesante de discutat. Păcat că celor de la vârf nu le arde de așa ceva și decid să îi implice și pe restul...