Mult zgomot pentru?

Mult zgomot pentru?
Photo by Tim De Pauw / Unsplash

Cel mai mult mă deranjează la scandalul momentului faptul că nu vreau să scriu și eu despre asta dar am fost atât de asaltat cu el din toate direcțiile încât e greu să nu am opinii pe tema asta.

Opinii care mă rod pe dinăuntru și cer să fie lăsate afară dar... Nu le consider importante, cum nu consider nici scandalul în sine relevant, motiv pentru care nici nu îl voi numi.

E foarte enervant când se inventează discordie din motive de marketing. Puțini și rari oameni nevinovați suferă, o mare, mare majoritate își vede atenția furată de chestii nu neapărat neimportante dar în nici un caz urgente și tot puțini și rari profită de asta.

Când nu ești la curent cu ce se întâmplă prin lume se spune că ești ieșit dintr-o peșteră, ca și cum ar fi ceva rău. Dar într-o peștere e răcoare, nu te plouă, nu te arde soarele, nu te îngheață zăpada.

Nu e aglomerație, nu e gălăgie, nu sunt oameni care să te streseze și poți fi doar tu și degetele tale, cu care poți face lucruri cu adevărat productive, cum ar fi picturi rupestre!

Într-o peșteră nu sunt scandaluri inventate, nu există marketing iar atunci când ieși afară o faci din motive cu adevărat importante: a intrat un urs peste tine sau ai rămas fără mâncare.

Un alt motiv legitim este acela de a ieși pentru a-ți face nevoile afară, ca să nu îți poluezi peștera. Cred că așa apar multe subiecte de discuție: sunt excretate de oameni care nu au ce face. Dacă ar fi avut ceva mai mult bun simț, s-ar fi retras într-o peșteră și atunci ar fi fost bine.

De ce trebuie să stăm noi în peșteri ca să ne ferim de mizerii? Nu mai bine i-am izola acolo pe cei care le produc?