In fiecare zi

Unul dintre avantajele, dar si dezavantajele, pe care le are intretinerea acestui blog este acela ca trebuie sa scriu in fiecare zi ceva relevant.

Nu este un "trebuie" absolut necesar, ci unul auto-impus, printr-o combinatie de auto-disciplina si ambitie.

Acest lucru te determina o auto-analiza zilnica, intr-o masura mai mica sau mai mare.

Care a fost cel mai important lucru care mi s-a intamplat? Care a fost lucrul care m-a indignat cel mai tare sau care este subiectul despre care as dori sa scriu?

Lasand la o parte aspectul introspectiv, si scrisul in sine este un exercitiu foarte constructiv.

Atunci cand nu ai nimic in minte esti obligat sa improvizezi, ca si in cazul de fata, si sa incerci sa vii cu ceva relevant.

Sigur, s-ar putea trisa. Un clip de pe youtube, o imagine, un link iar continutul ar fi generat cat ai bate din taste. S-ar pierde insa scopul, care nu ar trebui sa fie acela de a avea orice publicat in fiecare zi, ci de a depune in fiecare zi efort pentru a publica ceva care sa imi puna la munca imaginatia, abilitatile "oratorice" sau "talentul" de scriitor. Chiar si ceva mediocru, submediocru chiar, conteaza ca exercitiu, te solicita mental si se contorizeaza catre miticele 10.000 de ore necesare pentru a stapani o arta anume.

Nu cred intr-un tel nobil al vietii sau un rol anume pe pamant, dar cred intr-un somn bun. Iar la finalul zilei altfel pui capul pe perna cand stii ca ai facut ceva constructiv, din proprie initiativa, indiferent cat de insignifiant ar fi.