Ieșirea de incendiu

Ieșirea de incendiu

Fă-mi și mie un plan al apartamentului în care lucrați, mă roagă un coleg, după care îmi explică scopul acestuia: va servi ca model în realizarea unui plan de evacuare în caz de incendiu.

Unde-i lege, nu-i tocmeală, dacă nu ești politician sau măcar rudă cu vreunul. Drept urmare, fie că e vorba de un zgârie-nori futurist cu 'jde etaje, fie că e vorba de o cutie de chibrituri ce încearcă să treacă drept garsonieră, e musai să ai un plan, să știe omul ce să facă.

În fond, nimeni nu vrea alt Colectiv și, cine știe, poate că în caz de urgență se gândește cineva să iasă prin baie, înghesuindu-se prin gaura veceului. Păi de ce nu? Multe legi urmează acest traseu, oamenii de ce nu ar face-o?

Drept urmare, așteptăm acum cuminți planul, să îl lipim pe perete și să studiem cu atenție ordinea evacuării.

plan de evacuare pentru garsonieră
Notă: nu sunt metri, e numărul de dale din tavan, pentru proporții

Partea cea mai amuzantă e că în cazul în care are loc vreun nefericit accident, o să lăsăm holul blocului, plin cu potențiale dărmături, flăcări sau zombălăi, la dispoziția celorlalți. Iar noi, la parter și cu birourile fix lângă ferestre, vom ieși calmi pe geam, sub privirea neputincioasă a planului de evacuare.