Cum știi că ți-ai greșit meseria

Mi-a șoptit azi o păsărică o poveste tare, tare fabuloasă, despre cum poți să demonstrezi că nu lucrezi în domeniul potrivit cu doar câteva cuvinte.

Persoana în cauză căuta pe cineva din domeniul marketing-ului online pentru firma la care lucrează. Oameni care să poată comunica cu succes cu potențiali clienți, să le transmită un mesaj care să îi determine să cumpere un produs sau măcar să le stârnească interesul. Cu alte cuvinte, un soi de diplomație comercială.

După ce a trecut în revistă câteva CV-uri și a discutat cu potențiali candidați, s-a apucat să îi sune cu o zi înainte, pentru a confirma interviurile.

Toate bune și frumoase până când ajunge la o duduie foarte... specială. După ce neagă cu tarie că ar fi discutat în prealabil, trântește pe final de conversație un oricum nu ați fi avut buget pentru mine.

Când răspunzi astfel unui potențial angajator eu zic că e semn clar că nu lucrezi în domeniul potrivit. dar nu-i nimic, sunt convins că o să găsească bugetul adecvat la vreun afacerist cu ceafa groasă.