Cooties - viitorul film cult cu zombies

Cooties - viitorul film cult cu zombies

E greu de spus de ce ne plac filmele cu zombies. Poate e pur și simplu conceptul de post-apocalipsă, când lanțurile civilizației sunt aruncate iar omul redevine liber dar e forțat să se lupte cu creaturi lipsite complet de umanitate. Sau poate e doar partea de supraviețuire într-un climat ostil. E greu de spus, doar un singur lucru e clar: astfel de filme pot fi foarte, foarte distractive iar Cooties nu reprezintă o excepție.

Deși premiera a avut loc tocmai în ianuarie 2014, de-abia anul acesta am reușit să pun mâna pe el, fiind lansat oficial cu întârziere. Și îl aștept, ehei, încă de când am auzit de el.

poster “Cooties"
(sursa imaginii: Wikipedia)

Shaun of the Dead și Zombieland au fost excelente iar Cooties promitea să facă parte din aceeași categorie a comediilor horror.

Când un virus misterios începe să se răspândească în rândul elevilor unei școli izolate, toate persoanele ce nu au trecut de pubertate devin infectate și capătă instincte homicidale, forțând profesorii să facă tot posibilul pentru a supraviețui. E un concept simplu iar realizarea nu dezamăgește, spre deosebire de alte filme din această categorie.

Actorii, numai unul și unul. Începând cu Elijah Wood, al cărui faimos rol din The Lord of the Rings a fost chiar și prilejul unei mici glumițe în Cooties, lista continuă cu alți actori consacrați, cum ar fi Jack McBrayer (Kenneth din 30 Rock) sau Jorge Garcia (Hurley din Lost).

Dintre toți, de departe cel mai epic, un veritabil boss, este Rainn Wilson, faimosul Dwight din The Office, care îl interpretează pe Wade, un profesor mai redneck de educație fizică. Fanii lui Dwight nu vor fi dezamăgiți, Wade nu este o copie a acestuia, fiind original în felul său, dar are tot ce îi trebuie pentru a fi la fel de distractiv.

Deși actorii înclină mult balanța în favoarea comediei, partea de horror, bazată mai mult pe gore, nu dezamăgește nici ea. Din acest punct de vedere, seamănă mai mult cu Tucker and Dale versus evil, o altă comedie horror excelentă!

E drept, filmul nu e perfect. Are și momente când lasă de dorit, cu scene cam necizelate și lungite aiurea, și e și mult prea scurt pentru gusturile mele, dar cine găsește premiza interesanta cu siguranță nu va fi dezamăgit.

Finalul lasă loc pentru un sequel, eu unul imi țin pumnii strânși, dar cu sau fără sequel, Cooties are deja tot ce îi trebuie pentru a fi memorabil și pentru a ocupa un loc de cinste alături de alte filme de gen.