Când nu te ajută numele

Când nu te ajută numele

Acum vreo mulți ani, un candidat cu numele de Gâf-Deac, care și arăta așa cum ți-ai închipui că arată cineva cu numele de Gâf-Deac, candida la primăria sectorului 4. Pe săracul individ nu îl ajuta nici fața, nici numele.

Acum-acum, un alt candidat cu nume caraghios vrea să ne convingă să îl votăm pentru primăria sectorului 5. De parcă nu era deja suficient circ: aici mai candidează Marian "Marean" Vanghelie, spaima goagăl, și un tip auto-intitula Piedone (Piedone-Piedone a fost un atlet înalt care s-a îngrășat, Piedone de sector 5 e un tip scund care de la foarte obez a scăzut la gras, asemănările sunt izbitoare, ce pot pot să zic).

Tabloul e completat de un tip numit Adrian Vigheciu. Știți skit-urile din filme în care un personaj e forțat de împrejurări să inventeze pe loc un nume fals? Ei bine, Adrian era la o ședință cu managerii săi de campanie și aceștia i-au zis:

-"Adriane, nu putem avea un candidat cu numele Ghiveciu, vino și tu cu o alternativă mai bună".

La care acesta se bâlbâie și răspunde:

-"Ăăă... ăăă... Vigheciu!"

Cum să te cheme Vigheciu și să nu ai bunul simț să îți schimbi numele în Ghiveciu? Oricum toată lumea îți spune Ghiveciu, nu mai bine îi scutești de efort și oficializezi toată treaba?

Sunt atât de revoltat de acest Ghiveci care își spune Vigheci încât nu o să îl votez din cauza asta, și nu din cauză că e candidatul PSD.

E drept, și dacă îl chema Ghiveciu oricum nu l-aș fi votat. După cum spuneam, PSD. Dar l-ar fi votat toate babele și gospodinele ahtiate după flori. Ar fi fost un nume oportun.

Așa, în schimb, cu un nume ca Vigheciu, sună a greșeală de tipar. Și ar fi clar o greșeală să îl votezi.