Căldură mare...

Căldură mare...
Photo by David Law / Unsplash

Când eram copil vara era un anotimp cald, uneori chiar răcoros, întrerupt ocazional de valuri de caniculă. Caniculele veneau cu maxime de 34-35 de grade sau în cazuri excepționale, apropiate de 40 de grade. Acela era subiect major de știri.

În prezent, vara e un anotimp sufocant, rareori răcoros, bântuit de caniculă întreruptă ocazional de valuri de vreme "normală". Temperaturile de 34-35 de grade sunt destul de standard dar nu mai puțin sufocante.

Acum câțiva ani, părinții mei nici nu vroiau să audă de un ventilator, cu atât mai puțin de aer condiționat. Anul trecut mama m-a sunat să mă întrebe cum funcționează ventilatorul lăsat în casă. În primăvară le-am montat și aer condiționat și deși nu au fost fanii ideii... l-au pornit în perioada asta.

Până la urmă toate au o limită iar vremea, sau mai bine zis clima, se schimbă. Sigur, poți să alegi să crezi că e o farsă sau o conspirație inventată de interese oculte. Poți să alegi să crezi că e exagerare sau, invers, că e normal, și așa era și înainte. Ești liber să faci și să crezi ce vrei pentru că, din nefericire, opinia noastră nu prea mai are relevanță.

Ce este cert este că e cald. Foarte cald. Și nu cred că în viitor va fi mai bine.