Aventurile cadetului Viorel, Făt-Frumos de rangul 1

Aventurile cadetului Viorel, Făt-Frumos de rangul 1
Photo by Anh Henry Nguyen / Unsplash

PROCES-VERBAL

Anul 2024 (Era Basmelor), luna septembrie, ziua 4, în obiectivul sat Lemnești, din comuna Harghitapuseni.

Agent Viorel, Făt-Frumos de rangul 1 în cadrul forțelor române de Feți-Frumoși.

Azi, data de mai sus, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv paza și protecția populației, m-am deplasat la obiectivul sus menționat pentru a investiga rapoartele trimise către unu, unu sau doi alți agenți, legate de apariția unui căpcăun în zonă.

Am luat legătura cu locuitorii din zonă care au confirmat prezența unui persoane cu ten de culoare verde și comportament amenințător. Pe baza mărturiilor lor, m-am deplasat în împrejurimi pe calul cu jăratec din dotare pentru a continua investigarea.

În jurul orelor 15:00 am observat o persoană necunoscută, de sex neidentificat, care manifesta un comportament suspect. Am procedat la observarea atentă a gesturilor și comportamentului acestei persoane și am urmărit-o cu atenție și îngrijorare.

Când aceasta s-a apropiat de premizele satului, am ridicat sabia în semn de avertisment în aer și i-am cerut să se identifice, după ce m-am identificat în prealabil și i-am prezentat insigna de Făt-Frumos.

Am aflat cu această ocazie că se numește Fata Verde cu Părul Pădure și că a chelit în urma unor presupuse defrișări făcute de localnicii din zonă. Acest lucru m-a pus într-un impas.

Directivele neoficiale de la minister dictează să ignorăm tăierile de lemne deci nu am putut investiga acea pistă pentru a nu atrage oprobiul boierilor de mediu.
Directivele oficiale ale forțelor de Feți-Frumoși dictează să nu atacăm persoanele de sex feminin pentru a nu atrage oprobiul public și al ONG-urilor.

Drept urmare, am purces la a aplica corecții fizice persoanelor care nu erau tăietori de lemne sau Fata Verde pentru a-i încuraja să nu mai facă raporturi către forțele de ordine, cu mențiunea că acestea au semnat ulterior declarații cum că nu au fost exercitate agresiuni fizice asupra lor.

Rezolvând cu succes acest caz, am încheiet prezentul proces-verbal, în două exemplare, unul fiind înmânat organelor de Feți-Frumoși iar celălalt Fetei Verde, care a afirmat că se va șterge la fund cu el.

Semnat: cadet Viorel, Făt-Frumos de rangul 1