Alone in My Room - Darling

Alone in My Room - Darling

Că îmi place muzica gotică nu e nici un secret, e plină categoria de recomandări muzicale de piese gotice.

Doar că vorbim fie de metalul gothic, stil "beauty and the beast", combinația de soprană cu solist care urlă, cum ar fi de exemplu Venus de la Theathre of Tragedy, sau de cel al formațiilor precum Lake of Tears cu piese ca Demon You / Lilly Anne sau chiar de gothicul rock de la trupe finlandeze precum Entwine cu a lor Closer (My Love). Dar gothic nu înseamnă doar asta.

Tot la categoria de "gothic" intră, de exemplu, și legendara formație The Cure, cu multe, multe, multe piese bune, din care o să menționez doar Lovesong pentru sound-ul specific.

Ei bine, dintr-una într-alta am ajuns recent într-un playlist cu genul acesta de muzică gothică, dar mai modernă. Teoretic postpunk, darkwave, synthpop sau alte drăcii, dacă stăm să le căutăm la coarne, dar în esența tot gothic.

De exemplu, piese precum Black Cathedral de la This Cold Night cu un sound care s-ar fi potrivit în anii 80 dar în același timp modern. Iar dacă tot am ascultat pe heavy-repeat acel playlist vreo 2-3 zile, YouTube s-a gândit să îmi bage alte piese de gen în mix-ul de Discovery. Și uite așa am descoperit cea mai recentă obsesie muzicală.

Alone In My Room e o trupă nouță (de prin 2020), din California, care produce un soi de post-punk cu tente de synthpop (dacă e să mă iau din ce scrie pe net). Nu știu eu d-astea, subgenurile acestea moderne mă depășesc. Ce știu, în schimb, e că Darling sună hipnotizant de bine.

Melodia are un vibe de horror vechi iar versurile mă duc cu gândul la un vampir care vrea să agațe o victimă. Și la fel cum un vampir își hipnotizează prada, la fel m-a agățat și pe mine piesa. Darling, darling!