Afara ploua

Oricat de urata ar fi vremea de afara, un weekend ploios si mohorat va avea intotdeauna un avantaj extrem, extrem de important: nu mai trebuie sa te prefaci ca vrei sa faci chestii.

Trezitul de dimineata in ritm de picaturi de ploaie nu e numai un pretext pentru a te culca la loc, adormit de pic, pic, pic-ul picaturilor de ploaie dar e si o scuza pentru a ramane in pat pana la ore nesimtite: e de la vreme.

Iesitul prin parc sau la cumparaturi nu prea se impaca nici el cu vremea urata. Chiar daca esti cu masina, tot te uzi, tot se uda sacosele cu cumparaturi... daca se strica ceva?

Pe afara nici macar nu se pune problema sa faci ceva. Cine sta sa lucreze in aer liber cand cerul iti toarna apa in cap fara sa dea semne de oboseala? Cred ca singura situatie in care chiar esti nevoit sa faci ceva este atunci cand acoperisul este stricat si nu ai chef sa pui oale sub gaurile din tavan.

Si nici in casa nu prea merge... e vremea urata... nu ai chef, nu ai energie. Frigul, sau cel putin racoarea, in combinatie cu cerul gri si deprimanta, te seaca de orice urma de entuziasm. Sa faci ceva? Pe vremea asta?

Weekend-urile in care te odihnesti cu adevarat nu sunt cele frumoase, cu soare, voie buna si iarba verbe. Sunt invers, sfarsiturile de saptamana ploioase, reci si urate.

Ai toate motivele din lume pentru a-ti dedica timpul patului si statului degeaba si nimeni nu iti poate reprosa nimic. Dar e un secret public, in genul mafiotilor cinstiti, pe care toti ii stiu ca se ocupa cu mizerii dar nimeni nu are dovezi concrete.

E urat, vai, asta e... putem sa stam.