Second Paradigm - de Peter J. Wacks

Second Paradigm de Peter J. Wacks, un scriitor polivalent responsabil și pentru scenarii de jocuri sau de televiziune, este o cărticică S.F. de duzină, dar simpatică, în vena The Infinite Battle de David Bischoff sau The Flicker Men de Ted Koskmatka (probabil că și provin din același bundle pentru că nu îmi aduc aminte să le fi pus în mod special pe Kindle).

Doctorul Christopher Nost e un om de știință cu probleme de memorie (poate reține concepte sau idei dar uită orice altceva) acuzat de o crimă despre care nu își poate aminti nimic. În jurul său se țese un veritabil păienjeniș temporal atunci când agenți călători prin timp încearcă să rezolve un paradox care riscă să șteargă din istorie întreaga omenire.

coperta Second Paradigm
sursa imaginii: Goodreads

Scrisă din perspectiva mai multor personaje care operează în momente diferite din timp, cartea e un puzzle misterios dar cusut cam cu ață albă. Spre deosebire de cărți precum Timescape a lui Gregory Benford, mult mai bine documentate și mai cerebrale, Second Paradigm e mult mai ușurică.

E genul de roman relaxant pe care ar fi trebuit să îl citesc în concediul de vară, pe plajă. Nu pot spune că regret că l-am citit, cu siguranță nu mi-a displăcut, dar există alte cărți mult mai bune încât e greu să își justifice timpul.