The Infinite Battle - de David Bischoff

Precedenta carte citită, Seveneves, a fost lungă, scrisă de un autor consacrat și cu un accent foarte puternic pus pe partea de știință. The Infinite Battle, de David Bischoff, este exact opusul.

Primul roman din seria Star Hounds, The Infinite Battle face parte din categoria space opera și se poate lăuda cu două lucruri: e rapid de citit și e distractiv.

coperta "The Infinite Battle"
sursa imaginii: Goodreads

Când Cal Shemzak, un tânar și genial fizician este răpit de o invadatori extratereștrii, singura persoana care dorește să îl salveze este sora sa. Rebelă, luptătoare, atrăgătoare și un pilot de excepție, Laura Shemzak se înhămează la această veritabilă misiune imposibilă, formând o neașteptată alianță cu infamul pirat spațial, căpitanul Tars Northern.

Deși ideile din spate sunt chiar interesante și cu potențial, abordarea e una standard și nememorabilă. Nici chiar timp pierdut, dar cu siguranță nu o carte S.F. clasică.

Agenți secreți, extratereștrii misterioși, navete excepționale și bătălii în spațiu, toate acestea sunt ingrediente nelipsite din ceea ce aș numi un roman de citit pe plajă și fac The Infinite Battle o potențială alegere pentru o lectură ușoară dar nimic mai mult.