Sebi, batranul mustacios

Nu doar oamenii incaruntesc odata cu varsta, ci si pisicile. Iar Sebi este exemplul perfect. Cu sprancene albe, mustati albe si o barba pe masura, seamana cu un batran calugar shaolin. Si asemeni unui calugar shaolin, are un aer de intelepciune si de demnitate care il face sa iasa in evidenta.

Si Mitzoc este la fel de batran, dar nu are aceeasi prestanta. Cu mutra sa strengareasca si ochii mari, pare mai degraba un pustan pus pe sotii decat celalalt senior felin al casei.

Doar Tasha mai reuseste sa isi poate varsta cu eleganta si rafinament… pana se supara pe celelalte matze si incepe sa le hasaie si sa le scuipe, dar asta e alta poveste.

Sebi nu e asa. El e cuminte si linistit si isi petrece majoritatea timpului dormind. Si fata de restul, pana si somnul sau are o prestanta aparte, de domn....

Desigur, ramane o pisica si are si el momentele sale in care doarme rascracit, precum in poza de mai jos, alaturi de Mitzoc. Dar astea sunt exceptii, menite sa confirme regula.

La un moment dat s-a gandit chiar ca si chiuveta de la baie e un loc bun de odihna, dar cum de regula pisicile care fac asta se trezesc brusc cu robinetul pornit, a invatat ca nu e o idee buna, asa ca s-a reprofilat.

Iarna doarme adesea pe calorifere dar vara adora sa se intinda acrobatic pe balcon, fara pic de teama de inaltime. Sta la soare si admira peisajul inverzit fara nici un pic de grija.

Zis si "berbecul", pentru prostul sau obicei de te impinge cu capul, in incercarea de a te face sa il mangai, a fost aproape singura matza care nu prea m-a inghitit.

El e pisoiul lui Alex, ii doarme noaptea pe spate sau pe pe piept, si nu a privit cu ochi buni pe strainul care i-a furat stapana. Ne-am mai imprietenit, cat de cat, cu timpul, dar a fost, este si va ramane cel mai al lui Alex pisoi.