Pisicile dorm ciudat

Pisicile dorm ciudat

Printre putinele avantaje ale convietuirii cu o armata de pisici este ca te poti amuza de pozitiile ciudate in care dorm. Si cum pisicile isi petrec o foarte mare parte a vietii dormind, e greu sa ne le prinzi contorsionate in fel si fel de chipuri.

Exista si unele posturi destul de comune, cum ar fi cea de covrig.

Coada-rupta facut covrig

Pe de alta parte, cand esti obez, covrigul arata cam ciudat...

grasul dormind

Dar in general forma este una destul de standard, dupa cum demonstreaza Speriatul si Pusha in poza de mai jos.

Mai pot, de asemenea, sa isi stringa labutele la botic, asa cum face dracoaica in poza de mai jos.

O alta pozitie des intalnita este cea de sphinx (sau de "bibelou", dupa cum prefer eu). Matzele dorm cu boticul pe labe, capatand cumva o fata de babutza.

De exemplu, Pusha dormind langa o pisica de jucarie care, in mod ironic, e in aceeasi pozitie.

Sau Tasha, "superba creatura", care este de altfel si motivul pentru care aceasta pozitie a pisicilor mi se pare una de bibelou.

In cea de-a treia pozitie... atarna. Pur si simplu atarna. Isi gasesc un loc caldut si/sau confortabil, se aseaza, si apoi atarna.

Fie le atarna labutele...

... fie le atarna capul.

Sa nu uitam de somnul in cutii. Se stie doar ca pisicile adora cutiile si nu e nimic mai placut pentru ele decat sa se bage intr-o cutie si sa doarma. Cred ca pentru o pisica raiul este sa doarma intr-o cutie asezata pe un calorifer, care calorifer sa fie asezat undeva la inaltime si sa aiba vedere la geam. Nu s-ar mai muta nici o pisica de acolo!

Coada-rupta adora sa doarma in cutii!

Dar el doarme cam in orice, inclusiv in cosuri de rufe sau sacose, deci nu e tocmai cel mai bun exemplu.

Nu, cel mai bun exemplu este iarasi Tasha!

Cutie sa fie iar ea sa incapa! Restul sunt detalii.

If it fits, I sleeps!

Pisicile nu prefera mereu solitudinea unei cutii. Pot fi si animale sociabile si nu e chiar atat de spectaculos sa vezi mai multe pisici cuibarite laolalta.

Nu stiu daca o fac din pur spirit de camaraderie sau pur si simplu pentru ca le este mai cald impreuna, dar cert e ca e tare dulce sa le vezi dormind frateste.

In ceea ce ma priveste, cred ca cea mai amuzanta astfel de scena a fost una la care am fost martor in boxa, cand cinci pisici maidaneze, de un colorit clasic gri si aproape identic, s-au inghesuit intr-o singura cutie.

Nici nu mai stiai unde se termina unul si incepe altul. Ca un facut, erau si perechi: doua matze si doi pisoi.

Atentie, insa! Mai puteti intalni si scene NSFW! Coditzatul si Pusha par a se iubi in mod special si i-am prins de multe ori impreuna, spalandu-se reciproc si tinandu-se in brate cu tandrete.

Nu va ganditi insa ca privelistea unei pisici adormite este mereu ceva dragalas. Chiar si doamna Tasha, pisica nobila, are momente in care arata de-a dreptul hidos atunci cand doarme.

Sau Spook, pisica neagra si grasa, care e ca un triunghi negru de grasime ce umple intreg coltul patului.

Vorbind de Spook, are si momente in care doarme ca un om: cu capul pe perna.

In fine... ce-mi veni mie cu pisicile care dorm?
Am schimbat recent dintre usile din casa. Cu vechea usa darmata si scoasa afara, nimic nu le-a mai pus stavilire matzelor si m-am trezit cu trei dintre ele dormind in patul nostru, iar una pe scaunul lui Alex.

Cu exceptia Speriatului (dreapta-sus), cu o pozitie usor scoasa din Exorcistul, restul pisicilor dormeau normal.

Apoi l-am vazut pe chioralaul amarat...

Dormea dus intr-una dintre cele mai bizare pozitii pe care le-am vazut pana acum, o pozitie ce a reusit performanta sa para atat incomoda dar si confortabila in acelasi timp.

Un singur lucru mi-a trecut prin cap, vazandu-l cum doarme: pisicile dorm ciudat.