Black Sails - un serial bun de piratat

Black Sails - un serial bun de piratat

Cand varul meu mi-a recomandat serialul Black Sails nu a tresarit nimic in mine. Nu imi plac piratii in mod special (exceptie fac Straw Hat Pirates :P) si nici nu sunt interesat de viata pe mare. Doar ca recomandarea a venit la pachet si cu secvente din primul episod, secvente ce il includeau pe John Silver, interpretat excelent de Luke Arnold , iar jocul sau actoricesc mi-a captat atentia.

Black Sails este un serial original produs de Starz, aceeasi televizune care a mai realizat si serialul Spartacus, si joaca rol de prequel pentru faimosul roman al lui Robert Louis Stevenson, Comoara din Insula, prezentand viata si aventurile capitanului Flint si ale echipajului sau.

Black Sails
(sursa imaginii: IMDB)

Serialul, ajuns deja la sezonul al doilea, este atat de bine realizat incat poate fi comparat cu productiile HBO. Pe langa luptele navale, decorul de epoca, costume si atmosfera, toate realiste, povestea in sine te atrage prin complexitatea ei si prin personajele carismatice.

Pe langa capitanul Flint si John Silver, exista o sumedenie de alte personaje care nu sunt neaparat bine interpretate, pe cat de bine pare sa se potriveasca actorul rolului. Cu unele mici exceptii, personajele te fac sa uiti ca vizionezi un serial de fictiune, ai crede ca nu sunt actori ci aceea le este personalitatea, acela le este modul de viata, acelea sunt visele si ambitiile lor reale. Par oameni din trecutul istoric transportati misterios in prezent.

Iar cand povestea este pe masura personajelor, e greu sa nu devii captivat de serial. Sunt multe intrigi si fire narative de urmarit, precum si traditionalele flashback-uri, toate interconectate si impreuna reusesc sa te tina lipit cu ochii de ecran.

Spre deosebire de Umbre, de exemplu, nu ajungi la sfarsitul episodului cu senzatia de "gata? asta a fost tot...?", simti ca se intampla lucruri, ca povestea avanseaza si ca totul devine din ce in ce mai interesant.

Iar pe langa spectaculoasele si violentele scene de lupta, exista si ocazionalele pauze de umor, precum cea de mai jos, cand am stiut pentru prima data ca urmeaza clar sa imi placa serialul:

Nu am cum sa nu il recomand, chiar si celor care nu sunt interesati de subiect.

Black Sails nu este un serial cu pirati, este un serial bun cu pirati!