Umbre

Umbre

Dupa ce i s-a facut reclama prin mai multe locuri si de catre mai multe persoane, serialul Umbre de pe HBO a reusit sa ma faca curios.

umbre
(sursa: Hbo.ro)

Am urmarit primul episod pe Youtube, dupa care am prins episoadele 2 si 3 la televizor, profitand cu aceasta ocazie si de abonamentul HBO pe care il platesc practic degeaba de aproape 2 ani. A meritat insa, serialul m-a prins si acum astept si celalte episoade.

Avem de-a face cu o productie romaneasca "originala", bazata pe un alt serial, "Small Time Gangster, adaptata pentru un Bucuresti ca in GTA. Personajul principal este Relu, un taximetrist care face si pe recuperatorul, fara ca familia sa sa stie acest lucru, interpretat foarte convingator de Serban Pavlu, "varul" din reclamele de la TV.

Dar daca acesta este convingator in rol de recuperator si taximetrist bucurestean, nu acelasi lucru se poate spune si despre peisajul pictat din lumea interlopa. E undeva la mijloc, o combinatie intre complet plauzibil, desprins parca din stirile romanesti, si intre complet penibil. De multe ori dialogul pare scris de un snob care habar nu are cum vorbesc oamenii de rand si a cautat pe net limbaj de argou, trantind acolo expresiile gasite. Cu toate acestea, replicile raman amuzante, chiar daca nu sunt mereu credibile.

Daca nu il iei foarte in serios, tinand cont ca este o comedie (printre altele), si daca poti savura, sau macar ignora, limbajul obscen, "Umbre" poate fi o serie distractiva si are avantajul ca este o productie autohtona. Contine si unele scene de nuditate si de violenta, fiind totusi produs de aceeasi televizune care produce si Game Of Thrones, dar nu sunt folosite in mod excesiv si ramane la un nivel suportabil.

Pe langa faptul ca, cel putin in teorie, sprijini industria cinematografica locala, parca are mai mult farmec serialul cand poti identifica locuri cunoscute in cadrul scenelor sau cand universul prezentat este unul din care faci si tu parte. De mafioti italieni din America am tot avut parte, de taximetristi bucuresteni pe nume Relu mai rar.

Puteti profita de faptul ca primul episod e la liber si poate fi vazut pe Youtube ca sa va faceti o parere.