Where ciclon?

Where ciclon?

Ciclonu', vine ciclonu'!

De câteva zile televizunile de știri ne tot alarmează că vine urgia. Sunt atât de alarmise încât mă mir că nu au existat încă reportaje despre oameni care au construit arce (ărci?) pentru potopul care urmează.

Să fim totuși corecți: există un ciclon și s-au făcut multe ravagii în Europa dar și la noi în țară. Și totuși...

Ieri, sâmbătă, mi-am făcut programul după ciclonul care urma să vină. Am plecat ceva mai devreme de unde aveam treabă, ca nu cumva să fure startul vijelia. Ajuns acasă, în loc să mă odihnesc după drumul lung, am ieșit să îmi fac alergarea de weekend.

Nu aveam chef de ea dar nu aveam chef nici să o fac pe un cod portocaliu de ploaie torențială. Îmi imaginam însă cât de plăcut urma să fie să mă trezesc în dimineața zilei de duminică. Afară frig și ploaie, eu cu toate treburile rezolvate. Aveam struguri pregătiți ca să îmi fac un compot fierbinte iar pliculețele de ciocolată caldă mă așteptau pe raft.

Duminică m-au trezit, în schimb, vecinii și nu ploaia. În loc să îi trimită vreo urgie la casele lor, bântuiau prin curte și vorbeau tot de ploaia care va să vie. "Vine după 2, au anunțat acum".

Privind cu regret vremea răcoroasă de afară, numai bună de alergat, aștept să se facă ora 2. Nu vine ciclonu' dar vine RoAlert-ul. Ciclonul iar întârzie: după ora 15 acum.

Se face și ora 15. Nici un ciclon. Mai trece aproape o oră și începe totuși o ploaie normală. Nici măcar torențială...

Acum, să nu tentăm soarta. Râdem, glumim, dar un ciclon veritabil nu e ceva ce ți-ai dori (poate doar pentru dușmani). Dar nici să bați tobele toată săptămâna că vine urgia, să dai alerte peste alerte, iar urgia să fie doar o ploaie banală.

Îl știți pe băiatul care a strigat lupul, nu? Dacă pe viitor chiar va veni un ciclon dar noi vom fi toți pe afară, pregătiți doar de ploaie?