Waldeck - Ballroom Stories

Printre piesele descoperite pe JazzRadio.fr: Electro Swing se numără și superba Waldeck - Memories.

Ei bine, în seara aceasta așa m-a lovit un chef să îi ascult tot albumul. Îmi propusesem de mult să o fac, dar mereu am fost prins cu alte piese. Până azi.

Klaus Waldeck este un muzician foarte interesant. Născut la Viena, asemeni altor mari compozitori, a început să studieze pianul la frageda vârstă de 6 ani.

Deși pasionat de muzică, o carieră în domeniu nu a fost prima sa alegere. A studiat întâi dreptul și a devenit un avocat în domeniul drepturilor de autori. Auzind despre un caz în care George Harrison fusese dat în judecată pentru folosirea unei bucăți dintr-o melodie de Motown, a ajuns la concluzia ca singurul mod prin care muzica poate evolua atunci când o melodie se schimbă atât de mult încât nu mai aparține unei persoane anume.

Nu pot spune că am cine știe ce cultură muzicală în domeniu, dar în ceea ce mă privește mi s-a părut că seamană cu Cayetano, nu neapărat ca stil muzicat cât ca sentimente transmise sau varietate a stilurilor. Melodii ritmate, melodii lente, melodii lente, melodii melancolice, Waldeck le are și el pe toate.

Albumul Ballroom Stories e unul foarte reușit, plin de piese numai una și una, deși tot Memories pare cea mai ritmată.

Cine caută, poate găsi tot playlist-ul pe Youtube. Până atunci, Waldeck - Midsummer Night Blues poate fi ascultată mai jos. Nu vă lăsați păcăliți de începutul lent, melodia e foarte jucăușă.