Post alb pentru zile negre

Postul alb pentru zile negre e cel care stă cuminte în lista de drafturi și își așteaptă cuminte rândul. Nu știe când și dacă va fi publicat, dar e ok. Așteaptă.

E conștient că va fi mereu o alegere secundară. Doar dacă nu va exista vreun alt subiect interesant va ieși la iveală. E o rezervă, al cărui rol principal e cel de a acoperi liniștea și de a umple cu ceva golul lăsat de lipsa de inspirație.

Toate aceste lucruri nu îl descurajează. Pentru că este un articol de treabă. El e acolo, dornic să ofere o mână de ajutor atunci când autorul e prea obosit sau plictisit să vină cu altceva.

Cum de reușește să rămână atât de optimist? Secretul lui e unul simplu: postul alb pentru zile negre trebuie să fie unul puternic. Trebuie să poată înlocui restul subiectelor cu succes, păstrând un oarecare interes indiferent de context sau de perioada anului.

Poate un post scris iarna, despre zăpadă și frig, sau unul scris vara, despre caniculă și soare, să apară din senin toamna sau primăvara? Bineînțeles că nu!

Așa că își așteaptă răbdător rândul. Își omoară timpul făcând flotări și genoflexiuni, pentru a se menține în formă, iar atunci când îi sosește în sfârșit clipa de glorie, își face cu succes datoria.