Uneori e mai bine să te abții

Uneori e mai bine să te abții

De ceva vreme, de fiecare dată când mă loghez cu sau pe Google, sunt întâmpinat de următorul mesaj:

A new look is coming soon

Notificare "A new look is coming soon" in ecranul de login Google

O vezi o dată, o vezi de două ori, o vezi de trei... La un moment dat devine deranjant. Păi ce e asta?

Marele Google se comportă exact ca un lăudăros care te tot "amenință" cu viitoarea lui realizare?

E un nou look așa de important încât trebuie să mă notifici absolut de fiecare dată?

E Google ca o găină care cotcodocește mândră că a făcut un ou?

Alte site-uri își schimbă întreg design-ul fără să facă atâta tam-tam. După cum scriam recent, să comentezi și să critici e ușor. Și ce m-am gândit inițial? Să scriu o postare în care să le ironizez insistența cu care tot anunță de ceva vreme update-ul de design. Eu, marele expert în UX, privind de sus la mamutul Google. Apoi am avut o revelație și am stat cuminte.

Am realizat cât de ignorant sunt înainte să imortalizez momentul pe blog. Google e ditamai providerul de login prin OAuth. Folosesc contul pentru a mă loga pe multe platforme importante și nu sunt singurul.

E ușor să consideri o modificare de design ceva trivial dacă uiți cât de ușor e să păcălești lumea pe Internet. Phishing-ul e o treabă serioasă și dacă cineva ca Google va modifica ecranul de conectare, atunci e foarte, foarte important să anunțe utilizatorii cât mai din timp și să facă clară schimbarea. Nu te joci și schimbi design-ul peste noapte când poți provoca pagube uriașe și să pierzi încrederea a miliarde de utilizatori.

Desigur, ca să ajungi la concluzia asta trebuie să stai puțin pe gânduri și să analizezi situația. Sau poți să fii hater și să ți-o ia gura pe dinainte.

Parcă e mai bine să taci.