Through Fiery Trials (Safehold #10) - de David Weber

Through Fiery Trials (Safehold #10) - de David Weber

Through Fiery Trials m-a luat prin surprindere. După nouă volume lungi, multe plot twist-uri și un război câștigat, credeam că asta a fost tot. Sigur, At the Sign of Triumph lăsase loc pentru o eventuală serie în același univers, dar se ajunsese la o stare de finalitate satisfăcătoare. Nu și pentru David Weber.

coperta "Through Fiery Trials"
sursa imaginii: Goodreads

Cea de-a zecea carte din Safehold e ideală pentru persoanele care odată ajunse la partea cu au trăit fericiți până la adânci bătrâneți își doresc să afle și cum a mers cu bătrânețea, nu doar aventurile prealabile. În același timp, nu e un simplu postludiu al întâmplărilor descrise în primele nouă romane, ci și un preludiu care care pune bazele poveștilor viitoare, fără a se termina într-un cliffhanger.

Astfel, aflăm cine mai moare, cine se mai naște și cine se mai căsătorește cu cine pe parcursul a 15 ani, în timp ce o revoluție în Harchong și frământări sociale în Siddarmark, ca urmare a războiului, satisfac nevoia de acțiune și intrigi politice cu care David Weber și-a obișnuit cititorii.

Simpatică, dar fără cine știe ce revelații, principalul atu al Through Fiery Trials este că ne anunță că Safehold nu s-a încheiat încă ceea ce, ca fan al seriei, nu poate decât să mă bucure. Sigur, nu ar fi fost rău nici să se întâmple mai multe chestii dar după atâta lectură safeholdiană nu strică nici un moment de respiro literar.