The Wolf of Wall Street

The Wolf of Wall Street, regizat de faimosul Martin Scorsese si cu la fel de faimosul Leonardo DiCaprio in rolul principal, e un film care reuseste sa te tina lipit de ecran cu o poveste de necrezut, dar bazata, suprinzator, pe fapte reale.

poster "The Wolf of Wall Street"
(sursa imaginii: Wikipedia)

Jordan Belfort (interpretat de DiCaprio) e un tanar ambitios, aspirant la meseria de broker. Pornind de jos, reuseste sa construiasca o firma de succes si sa stranga o avere fabuloasa, facand practic bani din nimic.

Ascensiunea sa e de-a dreptul spectaculoasa dar pe masura ce ii cresc castigurile isi pierde moralitatea si umanitatea. Dintr-un tanar visator si aproape idealist, si cu o casnicie fericita, se transforma intr-un afacerist fara scrupule, dependent de droguri si, cel mai important, intr-un infractor.

Un rol aproape la fel de bun il are si Jonah Hill, interpretandu-l pe Donnie Azoff, un ratat care vindea mobila inainte sa il cunoasca pe Jordan, si care ajunge partenerul sau de afaceri, dar si de droguri si petreceri.

Desi filmul nu s-a dorit a fi o comedie, orgiile si situatile absurde din viata exuberanta pe care o duc brokerii reusesc sa starneasca hohote de ras. Niste oameni faimosi, obscen de bogati, dar care par a fi doar un fel de primate cu bani... reteta perfecta pentru umor involuntar.

Dar vorbind de umor, stiti ce se spune, cine rade la urma rade mai bine, iar finalul filmului exemplifica perfect aceasta zicala.

E o calatorie de aproape 3 ore, la sfarsitul careia nimeni nu isi schimba metehnele, tipii buni nu castiga cu adevarat, iar viata ramane la fel de injusta. Dar e si o calatorie fantastica, plina de scene aproape de necrezut si de-a dreptul socante cand te gandesti ca totul se bazeaza pe fapte reale.