The Subtle Art of Not Giving a F*ck: A Counterintuitive Approach to Living a Good Life - de Mark Manson

The Subtle Art of Not Giving a F*ck: A Counterintuitive Approach to Living a Good Life - de Mark Manson

Plimbându-mă de fiecare dată prin discuțiile cu recomandări literare de pe Hacker News, dau adesea de cărți care par interesante iar una cu titlul The Subtle Art of Not Giving a F*ck: A Counterintuitive Approach to Living a Good Life iese rapid în evidență.

coperta "The Subtle Art of Not Giving a Fuck"
sursa imaginii: Goodreads

Scrisă de Mark Manson, un cunoscut blogger american, face parte din jenanta categorie a cărților de self-help, dar reușește să fie simpatică și să conțină sfaturi utile.

Departe de a veni cu vreo revelație unică, majoritatea ideilor din carte fiind cunoscute de aproape oricine a mai citit câte ceva din domeniul psihologiei sau sociologiei, se încadrează cu succes în rândul lecturilor simpatice și accesibile, pe care le poți recomanda cu succes cuiva fără foarte multă experiență.

Plină de anecdote istorice și povestioare personale, The Subtle Art of Not Giving a F*ck își transmite cu ușurință mesajul într-un mod ce are sens și poate fi înțeles de oricine. Fii calm, bucură-te de viață, nu te mai stresa pentru orice prostie și conștientează-ți propriul control asupra vieții. Nimic ieșit din comun dar în același timp un țel de neatins pentru majoritatea populației.

Deși personal o găsesc strict simpatică, preferând mai degrabă ceva precum Living Nonviolent Communication a lui Marshall B. Rosenberg, o recomand fără ezitare celor interesați de o carte de self-help. Cu ceva-ceva tot te alegi din ea iar numărul micuț de pagini nici nu necesită cine știe ce timp.