The Man From U.N.C.L.E.

Încă de când am văzut trailerul am știut că The Man From U.N.C.L.E. o să îmi placă. Un film a cărui acțiune are loc în anii 60, despre un super-agent C.I.A., interpretat de Superman aka Henry Cavill, care este forțat să colaboreze cu un super-agent K.G.B., interpretat de Lone Ranger aka Armie Hammer, regizat de Guy Ritchie, același creier creativ din spatele Snatch. sau Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Cu o astfel de rețetă e greu să o dai în bară.

Un reboot al unui serial popular din anii 60, cu o premiză similară, The Man From U.N.C.L.E. e atrăgător nu doar pentru nostalgici, dar și pentru fanii filmelor clasice cu spioni (James Bond sau The Saint, de exemplu) sau pentru cei care apreciază un amestec echilibrat de comedie, acțiune și personaje memorabile, în genul Mission: Impossible sau The A-Team.

posterul "The Man From U.N.C.L.E."
Posterul "The Man From U.N.C.L.E.". Sursa imaginii: Wikipedia

Deși stereotipic de sus până jos, e stereotipic în sensul bun al cuvântului. Știi la ce să te aștepți iar filmul nu dezamăgește. Inamicii comuni sunt cine alții decât susținători ai regimului nazist iar amenințarea e o bombă nucleară. Americanul e playboy și șmecheraș, rusul e puternic și serios iar la final lucrurile se termină pe picior de egalitate. Sfârșit, coboară cortină.

Dacă povestea nu este specială, personajele sunt memorabile. Atât Napoleon Solo, agentul C.I.A., cât și Illya Kuryakin, rusul de la K.G.B., sunt foarte simpatici și e imposibil să nu îi placi. Și nici Gaby Teller, fiica unui savant german, ce acceptă să îi ajute să ia legătura cu unchiul ei, un fost nazist, nu poate fi ignorată. Tensiunea dintre ea și Illya e viziblă și e aproape la fel de fermecătoare și amuzantă precum relația dintre Solo și rus. Urmărești filmul pentru ei iar la final dorești să îi revezi pe ei, nu să revizitezi universul filmului.

The Man From U.N.C.L.E. a avut un succes moderat și există șanse pentru un sequel. Dacă va primi undă verde voi avea grijă să îl prind la cinema. Merită!