The Mammoth Book of Apocalyptic SF

The Mammoth Book of Apocalyptic SF este o colecție de povestiri science fiction post-apocaliptice, editata de către Mike Ashley.

Acoperind subiecte cât mai diverse, cum ar fi războiul nuclear, încălzirea globală, terorism, nanoboți sau pandemii, fiecare poveste descrie căderea civilizației umane și distrugerea planetei sau chiar a întregului univers. Există până și o povestire cu zombies, chiar dacă foarte, foarte atipică.

The Mammoth Book of Apocalyptic SF cover
(sursa imaginii: Goodreads)

Cu 24 de povestiri în total, scrise de autori consacrați precum Cory Doctorow, Robert Silverberg, Frederik Pohl sau Alastair Reynolds, colecția conține sigur câte ceva pentru toți fanii de SF. În schimb, pentru fanii subgenului post-apocaliptic, lucrurile sunt discutabile.

Uneori am citit cu sufletul la gură și mi-am dorit ca povestea să nu se mai termine. Alteori am întors cu greu paginile, plictisit de conținutul anost sau am fost pur și simplu lăsat rece.

În cazul unui roman, cum a fost Soft Apocalypse recent, știi la ce să te aștepți. O colecție precum The Mammoth Book of Apocalyptic SF e diferită. Pentru mine a fost ideală pentru a umple pauzele dintre cărți, când nu știam exact ce să încep să citesc sau când timpul nu îmi permitea să mă apuc de un nou roman.

Merită încercată, dar cu atenție. Nu a fost chiar atat de uimitoare pe cât mi-aș fi dorit, chiar și pentru fani.