Tasha de bucatarie

Cand Tasha a ajuns prima data la noi, s-a obisnuit cu greu cu noul ei camin. Desi s-a mai imblanzit cu timpul, a ramas multa vreme cu o veritabila fobie fata de restul casei, singurul loc in care se simtea bine era in camera noastra, de preferinta la fereastra sau pe calculatorul meu.

Am fost nevoiti cu cateva ocazii sa o dam afara, in general cand am facut diverse lucrari de renovare prin camera. Initial a fost traumatizata, si a revenit la vechile ei apucaturi de pisica deprimata dar cu timpul s-a obisnuit. Nu numai ca s-a adaptat la viata in afara camerei dar ne-am trezit cu alta problema: nu mai vroia inapoi!

Dintr-o doamna, pisica persana de rasa, Tasha s-a transformat in pisica de bucatarie. Ca o fi din cauza ca e mai cald in preajma aragazului, ca s-o fi prins ca acolo unde se gateste mai pica adesea cate o bucatica de carnita daca esti pisica gri pufoasa... cine stie? Cert e ca aproape ca a prins radacini pe scaunul din bucatarie.

Desi uneori ne este dor de ea si de modul in care mai venea, din an in Paste, sa doarma pe langa noi, pisica de bucatarie are si ea avantajele ei: ai tot timpul ceva de mangaiat.

Nu ai cum sa intri sa iei ceva din frigider sau sa te apuci sa gatesti fara sa ii smotocesti putin blanita pufoasa. Nimeni nu s-ar putea abtine! Si, daca Tasha e suficient de prietenoasa, primeste si ea o bucatica de ceva bun tribut.

Intr-atat de mult s-a inradacinat felina in viata noastra culinara incat ar fi o idee cu adevarat stralucita ca la renovarea bucatariei sa luam in calcul si un locusor special pentru ea.

In fond, nu poti avea bucatarie fara vesela, chiuveta, frigider, aragaz si Tasha.