Sucursala, bat-o vina

Cu Banca Transilvania pot face multe. Serviciul lor de Internet Banking îmi permite să îmi plătesc online toate facturile, evitând cozile stresante, comisioanele la bancomat sunt în general 0 iar serviciile oferite sunt de recomandat.

Și totuși...

Îmi expiră cardul de credit luna aceasta. Am fost notificat frumos prin SMS de acest lucru. Foarte util, foarte modern. Și de aici începe distracția… “Noul card este la unitatea de care aparțineți."

Deși cei de la bancă știu foarte bine că m-am mutat în București cu acte în regulă de mai bine de doi ani, deși au adresa mea nouă, continuă să îmi trimită cardurile (și cel de debit a expirat tot anul acesta) la Ploiești.

Acum, să fiu sincer, nu e o problema teribilă. Am fost astăzi la o sucursală din oraș, am depus o cerere și urmează să îl ridic luni de acolo. Nu a durat nici măcar nici minute. Și totuși mi s-a pus că nu îmi pot schimba sucursala.

Te poți muta oriunde, vei fi mereu legat de banca unde ți-ai deschis pentru prima dată contul. Mi se pare foarte dubios că în 2015 o bancă modernă are înca astfel de limitări. Poți plăti de oriunde, poți plăti facturi online, poți reîncarca o cartelă telefonică online. Rămâi însă ancorat în trecut, cu sucursala originală ca piatră de moară...