Street Kings - asta da film

Street Kings e o drama cu politisti plina de actiune, din anul 2008. Cu o sumedenie de actori buni, cum ar fi Keanu Reeves (in rolul principal), Forest Whitaker, Hugh Laurie sau Chris Evans, filmul reuseste sa prezinte lumea politistilor americani intr-un mod mai rar intalnit.

Tom Ludlow, interpretat de Keanu Reeves, este un detectiv eficient dar lipsit de scrupule, dispus sa faca orice pentru a trimite criminalii dupa gratii. Pentru acesta, procedurile legale sunt un detaliu inconvenient, adesea ignorat. Superiorul sau, capitanul Jack Wander (Forest Whitaker), nu numai ca trece cu vederea scaparile acestuia, dar chiar le incurajeaza. La finalul zilei, rezultatele sunt cele care conteaza.

Totul o ia insa razna cand fostul partener al lui Tom urmeaza sa dezvaluie abuzurile comise capitanului James Biggs (Hugh Laurie), de la departamentul de Afaceri Interne. Tom il urmareste pentru a-l confrunta dar lucrurile iau o intorsatura neprevazuta in urma unui jaf armat, in care Terrence, fostul partener, este ucis.

poster "Street Kings"
(sursa imaginii: Wikipedia)

Desi vinovat de multe crime, Ludlow nu este un politist corupt, intentiile sale fiind, in esenta, bune. Insa cand descopera ca moartea lui Terrence nu a fost chiar atat de accidentala, ajunge sa se loveasca de adevaratii corupti.

Detectivul Paul Diskant, interpretat de Chris Evans, e cel ce va face echipa cu Ludlow, initial pentru a musamaliza cazul lui Terrence, dar apoi pentru a-l ajuta sa descopere adevarul.

Pentru fanii genului este clar un film de urmarit, iar cu personaje precum The Game sau Cedric the Entertainer in roluri secundare, ofera un motiv in plus pentru a fi vizionat.

Nu e un film in care tipul bun se lupta cu tipii rai, pentru a-i aduce in fata justitiei, ci un film in care un tip rau se lupta cu tipi si mai rai si ii omoara. Justitia poate sa mai astepte, Tom Ludlow joaca dupa propriile sale reguli, fiind si jude, si calau.