Somn cu pisici

Somn cu pisici

Unele postări pe blog se scriu singure. Dacă ieri am povestit cum te relaxezi cu pisici, astăzi o să vă descriu cum dormi noaptea cu pisici.

Să adormi nu e greu deloc. Te bagi sub pătură, pui capul pe pernă, iei în brațe o mâță care începe să toarcă și ajungi repede pe tărâmul viselor. Aproape ideal. Ce nu este ideal este să te trezești la 4 dimineața cu gâtul înțepenit.

Privesc în stânga: un fund imens de Păpușă. Fix între mine și tăblia patului, mut-o dacă poți!

Privesc în dreapta: Slăbătura, ceea ce nu ar fi grav. Slăbătura a fost slabă când am luat-o, apoi s-a îngrășat, apoi a slăbit la loc. Ca un fulg, aș fi putut să o împing cu capul și să îmi fac loc pe pernă. Problema era că lângă slăbătura dormea Mița.

Coana Mița e o pisică obez de grasă, imensă, un guguloi pufos și un bolovan de neclintit de pe pernă. Urnește-o dacă poți!

Reușesc să adorm la loc, dar pentru scurt timp. La ora 5 încep bufniturile. Coana Mița, pe care în mod normal nu o lăsăm noaptea în cameră tocmai din acest motiv, începuse să sară pe clanță pentru a ieși afară. Cum ușa e blocată din interior cu zăvor, tocmai din cauza pisicilor care au învățat să deschidă ușa, e un efort inutil dar zgomotos.

După mult prea multe bufnituri, mă ridic iritat din pat și îi deschid ușa. Mă întorc în pat, dar nu înainte de a grăbi ieșitul Miței cu un șut strategic, și încerc să ațipesc la loc...

...apoi îmi sare Pișcot pe piept, cu toate kilogramele ei de ursuleț pufos.

Mă uit la ceas: 6 și ceva. Să dormi? Ce să mai dormi la ora asta? Și uite de asta ies eu să alerg dimineața.

*în poză: Păpușa care poate să doarmă în fortul de perne pe care i l-am făcut.