Sirene anti-aeriene varianta 2.0

Sirene anti-aeriene varianta 2.0

"Nu vă speriați dacă auziți sirenele săptămâna viitoare", au titrat site-urile de știri, cu scopul de a preveni populația să nu se ambaleze degeaba și un rezultat aproape contrar: toată lumea a vrut să audă sirenele!

Efectul a fost destul de dramatic, dar nu așa cum și-ar fi dorit organizatorii, ci într-un sens shakespearian de "mult zgomot pentru nimic".

O fi o ambulanță? O fi un telefon? se întrebau oamenii curioși, căci alarma anti-aeriană clar nu era. Doar cu greu auziră cei cu urechi fine niște sunete gingașe. În locul unui MARȘ BĂ AFARĂ CĂ DAU AȘTIA CU BOMBE au avut parte de o șoaptă timidă: psst, dacă nu vă supărați...

sirene anti-aeriene
via Wikimedia Commons

Rezultatul? Un eșec, desigur. Ce rost are să ai sirene dacă nu le aude populația?

Imediat după cină și un somn odihnitor de după-amiază, mai marii țării au pus-o de o ședință pentru a găsi o rezolvare. Cum puteau face ca alarmele să fie stridente și să ajungă la urechile tuturor?

Și au stat, au dezbătut, s-au frământat și au încercat din răsputeri să găsească un sunet care să treacă prin orice. După ce au testat urlete de pisici în călduri, lătrături de pechinezi și sunete de bormașină, au găsit soluția ideală! Ce zgomot trece prin termopane ca PSD-ul prin bugetul de stat și întrerupe fără greș orice somn? Maneaua!

În locul vechiului sistem bazat pe numărul și durata țiuiturilor, de părea conceput de niște adolescenți fără credit pe cartelă în anii 2000, s-a trecut la unul modern, bazat pe manele difuzate la maxim în toată țara.

Cu mesaje precum:

Nu e fasolea și prazu'

Aruncă Assad cu gazu'

sau

Aoleo, beli-ne-ar țara,

A dat Putin nucleara

și să nu uităm de

Vine aviația, arde toată marfa

sau de

Uite, mamă, vin mascații

Să-mi decapiteze frații

noul sistem de sirene anti-aeriene a fost un succes total!

E drept, gurile rele au spus că un mare procent al populației ar fi preferat să le cadă mai repede bomba în cap decât să mai audă alertele, dar așa sunt dușmanii, îți poartă mereu pică, chiar și copii mici de-ai avea.