Semimaratonul București 2022

Semimaratonul București 2022

În septembrie 2021 am participat la cursa de 5k din cadrul semimaratonului București. Aproape 2 luni mai târziu, la final de octombrie, am fost la cursa de 10k din cadrul maratonului București, iar anul acesta, pe 8 mai, am făcut următorul pas și am "concurat" la primul meu semimaraton, cel al Bucureștiului.

Nu a fost doar primul semimaraton ci și prima cursă de alergare pe șosea desfășurată în condiții de non-pandemie. Nici de data aceasta nu a dezamăgit organizarea celor de la Run In Bucharest. Zonele de hidratare au fost dese, au existat atât tradiționalele sticle și pahare cu apă dar și băuturi izotonice. Voluntarii erau și ei la tot pasul, gata să îi ajute pe cei care s-ar fi putut simți rău sau pur și simplu să le facă galerie alergătorilor.

Traseul a reușit să nu mă plictisească și să nu fie nici foarte dificil, cu multe pante abrupte. Undeva aproape de Cișmigu, în fața Cercului Militar, am avut foarte plăcuta surpriză de a fi întâmpinați de o fanfară militară. Prin zona Pieței Alba Iulia era o altă surpriză muzicală: un grup de fetițe ce făceau cover-uri după diverse piese pop. Simpatice, dar fiind undeva după jumătatea traseului, eram mult prea obosit ca să îmi pese.

Deși am calculat greșit plecare de acasă, am prins numai bine startul și am reușit să mă strecor undea printre primele valuri. Deși inițial vroiam să urmez echipa de paceri pentru timpul de 2 ore, am decis să îmi alerg propria cursă.

Undeva pe la kilometrul 15, după o scurtă vizită la toaletă (așa e când ajungi târziu și nu ai timp să treci înainte), am fost depășit de pacerii de 2 ore dar i-am prins repede din urmă și m-au ajutat să mențin un ritm bun până pe la ultimii 2 kilometri, pe care i-am alergat ceva mai puternic.

La final, am reușit să îmi ating scopul propus: cei 21.1 kilometri în mai puțin de 2 ore: 01.59:29 mai precis, timp oficial. Și anul acesta medalia a fost superbă, demnă de a încununa efortul alergătorilor.

medalie semimaraton București 2022

Informațiile dedicate unui amator care vrea să se înscrie la o astfel de competiție rămân în continuare în cele din articolul de la cursa de 5k.

În ceea ce mă privește, alergarea cu succes a acestui semi-maraton m-a lăsat într-un oarecare impas. Nu am nici o intenție de a trece la distanța de maraton și nici de a alerga un alt semi-maraton la un ritm competitiv (din punct de vedere personal). Probabil următorul pas va fi să caut sau să formez un partener de alergare și următoarea cursă să nu mai fie una unde să încerc să depășesc un timp anume ci doar să mă simt bine.