Scouts Guide to the Zombie Apocalypse

Ce mod mai bun de a sărbători noul an decât cu o comedie amuzantă cu zombies? Scouts Guide to the Zombie Apocalypse e soluția perfectă pentru astfel de ocazii!

poster "Scouts Guide to the Zombie Apocalypse"
"ScoutsGuideZombieApocalypse poster" by Source. Licensed under Fair use via Wikipedia.

După cum sugerează și numele, Scouts Guide to the Zombie Apocalypse e o comedie care tratează deja clasica tema a unei invazii de zombies din perspectiva unui grup de cercetași.

Ben, Carter și Augie fac parte din organizația cercetașilor din copilărie dar primii doi se gândesc să renunțe. În noaptea în care intenționează să își părăsească prietenul pentru a se duce la o petrecere, zombies atacă orașul iar aceștia primesc ocazia de a-și folosi talentele de cercetași pentru a supraviețui. Alături de Denise, o foarte cool barmaniță, reușesc să salveze situația într-un mod semi-previzibil dar foarte amuzant.

Filmul nu are pretenții de capodoperă. Este, în fond, un film de categoria B cu un buget mititel. Dar livrează tot ce promite și nu dezamăgește. Ba chiar din contră, personal mi-a depășit așteptările. Din trailer părea a fi mult mai mediocru.

Cu mult sânge, mațe false și presărat pe alocuri cu umor porcos dar și foarte, foarte clișeic, reușește totuși să nu devină plictisitor. Chiar dacă are clișee, le folosește cu cap și nu sunt slabe, ci genul acela de previzibil bun, pe care îl aștepți cu nerăbdare și te face să reacționezi chiar dacă știi exact ce se va întâmpla.

Deși nu la fel de bun precum Cooties (care, ce e drept, a avut și beneficiul unor actori talentați), dar cu mult peste porcărioare precum Dead Rising: Watchtower, Scouts Guide to the Zombie Apocalypse e un film cu adevărat distractiv pe care fanii genului îl vor aprecia cu siguranță!