Să fii sănătos, Telekom! sau cum mi-am portat numărul la Digi

Să fii sănătos, Telekom! sau cum mi-am portat numărul la Digi

Mă lăudam în vară cu extraopțiunea mea de 8 euro cu roaming de la Telekom, extraopțiune pe care m-am decis ulterior să o păstrez în detrimentul celei de 6 euro pe care o foloseam până atunci. 8 giga de net în țară sunt practic nelimitați și nu strică să știi că poți privi relaxat pe Twitch meciuri de Dota când nu ești acasă. Dar dintr-o oarecare binecuvântare s-a dovedit a fi cuiul din sicriul relației dintre mine și Telekom.

Client vechi, de aproape 10 ani, al firmei care era cândva Cosmote și care s-a transformat ulterior în Telekom, am suferit prima dezamăgire atunci când am decis să trec pe cartelă. Dacă la o mișcare similară cei de la Vodafone au tras cu dinții de mine și mi-au făcut oferte care mai de care mai atractive, doar-doar oi rămâne agățat în cârlig, cei de la Cosmote nu s-au obosit să mă bage în seamă.

Am păstrat apoi numărul ani buni pe cartelă și o perioadă a fost chiar bine. Au început să ofere din ce în ce mai multe beneficii la același tarif până luna asta când au dat-o cu mămăliga în geam. Au decis să renunțe la extropțiunea de 8 euro, cea pe care o aveam eu și care era cea mai scumpă și au micșorat cantitatea de net oferită la doar 1 Giga, în condițiile în care opțiunea de 5 euro, cea mai ieftină, oferea 5 Giga + 30 în Giga Day. Deci practic de 35 de ori mai mult internet. Mkay...

dick-move

În apărarea lor, ei au anunțat prin SMS-uri, aceleași SMS-uri care în mod normal nu se schimbă de la o lună la alta și pe care eu recunosc că nu le mai citesc cu atenție.

telekom mă anunță dar eu nu citesc

Mi-am asumat, asta este, neatenția se plătește, dar drept urmare am decis să îmi iau jucăriile și să plec.

Întâmplarea face ca la scurt timp să fiu sunat chiar de cei de la Telekom pentru a-mi face o ofertă de abonament. Mi-au zis că au observat că eu am extraopțiunea de 8 euro și au vrut să îmi ofere ceva mai ieftin. Când le-am spus clar și răspicat că nu sunt interesant și chiar voi porta numărul, explicându-le motivele până și turuitoarea domnișoară a rămas fără cuvinte. Da, știm, așa e cu extraopțiunea de 8 euro.... Nu a mai insistat.

În seara asta în câteva minute am făcut o cerere de portare în rețeaua RCS-RDS, unde pentru vreo 6 euro vom avea net nelimitat atât eu, cât și prietena mea, pe care am convins-o pe această cale să plece și ea din rețeau Telekom (sâc, sâc!). E drept, net-ul în roaming nu mai e inclus, dar la prețul de circa un euro pe Giga, tot ies cu muuult în câștig pentru rarele cazuri în care voi avea nevoie.

Și uite așa doi oameni care plăteau câte 8 euro lunar la Telekom acum plătesc doar câte 3 euro la RDS, făcând în total o economie de 10 euro pe lună. Economia de piață!