Roaming cu Telekom în Grecia

Roaming cu Telekom în Grecia

Cum vacanța de anul trecut a fost un succes, am decis să revenim în Grecia și acest an pentru un sejur de 7 zile în Zakynthos, combinat cu o escală în Tesalonic.

Un singur lucru ne-a lipsit anul trecut: o conexiune stabilă la Internet (am explicat deja de ce consider lipsa uneia un handicap modern). Ca un făcut, concediul nostru a venit după directiva UE de a elimina taxele de roaming.

Woohoo, ne-am bucurat noi, posesori a două cartele Telekom cu extraopțiunile de 6 euro, care vin deja cu o căruță de internet, pentru a descoperi că e necesar un upgrade la cele de 8 euro, pentru vreo 2 Giga de net transcendent de granițe și țări.

Așa că zis și făcut, am încărcat câte 8 euro atât pe cartela mea cât și pe a prietenei mele, am activat extraopțiunea 8 și am încercat să descopăr ce trebuie să fac mai departe.

Instrucțiunile de activare roaming pe cartelă pe site-ul Telekom erau, vorba lui nenea Iancu, sublime și lipsind cu desăvârșire.

Cand doresti sa calatoresti in afara Romaniei, inainte de plecare apeleaza gratuit de pe teritoriul tarii 1234, *100# pentru a activa oferta compatibila cu serviciul de roaming.

Am sunat la 1234, am pierdut jumătate de oră cu apeluri peste apeluri și discuții cu roboți pentru a afla fix nimic.

Am încercat și varianta cu *100# care rezulta însă într-un foarte neîncurajator mesaj de "Activare profil cartela incompatibil cu serviciul de roaming", a cărui selectare genera o eroare.

Ecran activare roaming

Fiind prin mall-ul de la AFI cu o zi înainte de plecare, am trecut și pe la un magazin partener Telekom, de la ai cărui angajați am aflat doar că e musai ca roaming-ul să fie activat înainte să ieșim din țară, dar nefiind însă în stare să ne lămurească prin ce modalitate îl activăm concret.

În acest moment nu mai eram un client mulțumit al Telekom :)

Am plecat noaptea spre Zakynthos pe principiul fie ce-o fi și am fost plăcut suprinși să descoperim că simpla activare a extraopțiunii a fost suficientă pentru a putea beneficia de roaming.

Mai mult decât atât, cartelele Telekom socializau foarte bine cu rețeaua Cosmote din Grecia astfel încât am avut semnal excelent și viteze bune la transferul de date, peste cele ale unui amic care avea Orange.

Cei doi giga au fost mai mult decât suficienți pentru a fi conectat non-stop la internet și ne-au făcut vacanța mai frumoasă. E cu totul și cu totul altceva să fii într-o țară străină și să ai acces la Google Maps atât pentru hărți, cât și pentru o listă cu restaurante și obiective turistice, cu tot cu review-uri.

Chiar dacă Grecii înțeleg, în general, engleza, e foarte util și să ai Google Translate la îndemână iar posibilitatea de a suna chiar ne-a scos din belele (dar despre cum am rămas sechestrat în Tesalonic voi povesti mai târziu). Asta ca să nu spun că nu strică să mai suni pe acasă, să îți asiguri familia că totul e bine.

TLDR: dacă aveți cartele Telekom și vreți să plecați în Grecia, activați cu încredere o extraopțiune cu roaming și mergeți liniștiți. Veți avea semnal bun și net pe săturate.