Prophet of Bones - de Ted Kosmatka

Prophet of Bones - de Ted Kosmatka

Prophet of Bones zăcea de atât de multă vreme pe lista mea de to-read de pe Goodreads încât uitasem despre ce era. Am avut deci plăcerea de a o citi în necunoștință de cauză.

Întorcând pagină după pagină, l-am descoperit pe Paul Carlson, un copil inteligent și pasionat de șoareci. În secret, băiatul construise un veritabil oraș al șoarecilor, unde experimenta pe ei încrucișându-i și producând rase de rozătoare din ce în ce mai mari.

So far, so good. Lectura se dovedea a fi interesantă. Șocul a venit când Paul, pregătindu-se pentru testul de la școală și trecând prin lecțiile din manual, ne spune că foarte realul Willard Frank Libby, laureatul premiului Nobel în 1960, descoperit metoda de datare cu Carbon 14 cu care a dovedit științific și definitivcă Pământul are 5800 de ani vechime!

În acel moment Ted Kosmatka m-a prins în cârligul său și am început să citesc din ce în ce mai captivat Prophet of Bones!

coperta "Prophet of Bones"
sursa imaginii: Goodreads

Ani mai târziu, Paul Carlson, acum un om de știință, este trimis de la slujba sa de laborator tocmai în insula Flores din Indonezia pentru a colecta mostre de ADN din oasele unei specii noi și misterioase de hominizi (da, ați ghicit, e vorba de realii "hobbiții" din Flores).

Înainte să poate descoperi cu ce are de-a face, situl expediției este atacant violent, unul dintre colegii săi moare iar Paul e pus pe fugă.

Dar ceea ce începe într-un mod atât de inedit și spectaculos, ca un fel de istorie alternativă presărate cu descoperiri reale din domeniul geneticii și al antropologiei, cu promisiunea fie a unei conspirații masive sau a unui univers paralel, se fâsâie rapid într-un roman generic de acțiune.

Paul, înalt, chipeș, atletic și puternic, ca toți oamenii de știință, se luptă cu asasini plătiți, în timp ce încearcă să descifreze mistere genetice.

La fel de dezamăgitor ca în The Games, și într-o măsură mai mică în The Flicker-Men, **Ted Kosmatka ** îmi dovedește iarăși că nu poate duce la capăt o idee excelentă. Născut talent și mort speranță...

Cu un alt roman mediocru bifat, eu unul mă dezic de Ted.