The Games - de Ted Kosmatka

The Games - de Ted Kosmatka

"O combinație de Jurassic Park și Hunger Games", spuneau review-urile despre The Games a lui Ted Kosmatka, reușind să îmi stârnească curiozitatea. The Flicker Men, un alt roman scris de același autor a fost suficient de interesant încât să mă determine să le dau crezare, așa că zis și citit!

coperta "The Games"
sursa imaginii: Goodreads

Ideea din spate este într-adevăr promițătoare. Într-un viitor nu foarte îndepărtat, Olimpiadele au fost suplimentate cu o competiție sângeroasă între gladiatori modificați genetici de cercetătorii fiecărei națiuni. Bestii create în laborator prin încrucișări între animale care mai de care mai feroce, limitate doar de restricția de a nu folosi ADN uman, luptându-se în ring până la moarte? E greu să nu îți stârnească interesul.

În centrul acțiunii îl avem pe Silas Williams, un genial om de știință, șeful echipei care se ocupă de realizarea "gladiatorului" Statelor Unite, presat mai mult ca niciodată să producă un nou câștigător. Bazându-și design-ul pe supercomputer experimental, se trezește cu o creatură misterioasă, cum nimeni nu și-ar fi putut imagina că poate exista.

Dar ceea ce ar fi putut fi un roman super interesant, involuează dezamăgitor într-o povestioară SF cu iz de film de categoria B.

Cu mult atât sub Jurassic Park cât și Hunger Games, cele două cărți cu care era comparată, The Games sfârșește prin a fi o carte mediocră și deloc memorabilă. Sigur, e o lectură relativ plăcută în lipsă de altceva mai bun. Dar aș recomanda-o? Poate doar pentru plajă...