Primarul sectorului 5

Primarul sectorului 5

Bătaie mare pe primăria sectorului 5, mai ceva ca în filmele cu arte marțiale. La figurat, desigur, candidații neavând condiția fizică necesară pentru o luptă ca la carte. Dar se încearcă.

Pe nenea Ghiveciu nu o să îl băgăm în seară. I-am văzut afișele, am făcut mișto de numele lui, trecem mai departe. Următorul caraghios de pe listă este, aparent, vlăstarul familiei Piedone, o tânără speranță pe care nu știu nici măcar cum o cheamă sau cum arată. Dar totuși, cică ar fi venit la noi să își facă campanie.

În timp ce plimbam câinii pe petecul de iarbă de pe șina de tren, doi părinți își plimbau copii pe trotuarul de vizavi. Când colo, ce să vezi? Îi "apostează" doi indivizi și vin spre șină, unde ne plimbam noi câinii. Nu cu o bâtă, dar cu o cameră de filmat.

Văzând grupul de oameni spilcuiți, dintre care unul care filma de zor, m-am gândit că o fi fost vreo nuntă iar ei niște cunoscuți care s-au zărit și au venit să stea de vorbă. Dar nu, se pare că era grupul de campanie al piedonelului. Agățaseră părinții și se lăudau că vor face un părculeț acolo, pentru copii.

Acuma, știți cum e înainte de campanie, se face și se drege. În primii ani primarii sunt concentrați pe prima parte din "a furat dar a și făcut" apoi își aduc aminte brusc de partea a doua.

Până una alta, pe șină, acolo unde piedonuțul vrea să facă parc... e deja unul. Eu l-am făcut, pe Google Maps.

Părculețul Șinei

Deci momentan la capitolul parcuri în zonă e 1 - 0 pentru mine, atât în fața actualului primar, cât și al viitorului (potențial).

Așa că mi-ar sta mult mai bine cu voturile cetățenilor din sector. Oricum un parc real nu o să facă nimeni, dar măcar eu l-am făcut pe Google și nici măcar nu era campanie pe atunci.