Paradise Lost - o formație complexă

Paradise Lost - o formație complexă

Paradise Lost e altă formație pe gustul meu. Ba ar fi chiar pe a doua poziție în topul ascultărilor, dacă e să ne luăm după last.fm, peste The Gathering dar sub Katatonia. Și la fel ca ele e o formație care a început ceva mai dur, cu un fel de doom-death, dar care a evoluat ulterior spre ceva mai melodic sau mai bine zis, mai gothic.

Am început probabil cu piesa cu care au început mulți dintre fanii trupei, As I Die, o melodie de bază pe aproape toate compilații de Doom / Gothic metal de prin anii 2000

M-am îndrăgostit însă de trupă odată cu albumele mai recente. Symbol of Life, de exemplu, e plin de piese numai una și una, încât nici nu aș știi cu care să încep. Poate cu Small Town Boy, coverul după cei de la Bronski Beat.

Dar până la Symbol of Life a fost One Second, primul care a avut și tente mai electronice, de unde nu am cum să nu menționez Say Just Words, o piesă iconică și una dintre cele mai populare ale formației.

Iar după One Second, fix înainte de Symbol of Life, avem un alt album-capodoperă, superbul Believe in Nothing. Cu melodii precum Fader, Mouth sau Sway.

E de apreciat că și albumele recente au rămas bune, cu An Eternity of Lies de pe The Plague Within sau Ghost din Obsidian.

I Am Nothing, cântă cei de la Paradise Lost într-una din melodii. Nu și pentru mine. Pentru mine sunt printre cele mai bune și memorabile formații de metal.