Neînțelegeri

Neînțelegeri
Photo by Ben Wicks / Unsplash

După ce mi-am terminat plimbarea (sau o fi fost o alergare?) m-am trezit cu o notificare în contul de Strava. Bifasem încă un nou challenge: Sweat With Pride.

Nu îmi amintesc exact ce făcea și care erau detaliile. A fost un challenge la care m-am înscris din reflex atunci când am observat că e unul pe care l-aș putea îndeplini. Ce pot să zic, îmi plac insignele virtuale din Strava și Garmin.

Nu m-am putut abține însă să nu mă gândesc ce "distractiv" ar fi fost dacă eram vreun soi de persoană publică.

Jumătate de internauți m-ar fi linșat pentru convingeri sexo-marxiste, useriste, progresiste, anti-putin-iste, ca un spălat pe creier de masonii din UE care vor să distrugă familia tradițională și sprijină pedofilia și gheismele.

Cealaltă jumătate m-ar fi dat ca exemplu de persoană tolerantă, campion al cauzei LGBTQXYZ+, apărător al drepturilor persoanelor de pretutindeni să se indentifice cu ce doresc, să folosească ce prenume doresc și să se cupleze cu cine doresc.

Iar eu aș fi fost în realitate... confuz. Nici măcar nu am citit titlul challenge-ului în prealabil, ci doar condițiile de eligibilitate (notă pentru prima categorie: "eligibilitate" nu are legătură cu "lgbtq", doar sună ușor similar)

suprised pikachu

Mă număr printre cei care cred că pe Internet există două minorități, pe cât de minuscule pe atât de vocale, și o mare majoritate de trolli care pun paie de foc din diverse interese.

Iar noi, restul, nici măcar nu știm ce facem și cum să ne mai ferim de a intra în colimator, cu riscul de a ne trezi târâți în albia de porci. Mai puțin Internet, mai multă mișcare și poate și mai puține challenge-uri virtuale.