Miroase a progres

Miroase a progres
Photo by Sticker Mule / Unsplash

Unii își iau concedii, alții au libertatea de a lucra remote. Drept urmare, când părinții mei au avut nevoie de ceva ajutor, am venit la ei pentru o săptămână. De când s-a lungit ziua și nu se mai întunecă la 5, pot să îi ajut și seara cu treburile.

Dacă tot sunt aici (am ajuns sâmbătă), am zis să mai rezolvăm o grijă: să montăm aer condiționat la țară. Dacă înainte ambii părinți erau complet împotriva ideii, nefiind dispuși să folosească nici măcar un ventilator, realitatei unei călduri sufocante încă din luna aprilie i-a făcut să conștientizeze că vor avea nevoie de unul.

Drept urmare am dat comandă ieri (duminică) de un aparat de aer condiționat, undeva pe la prânz. Am ales să comand de la Altex pentru că acolo găsise sora mea un model bun la un preț ok și deși am avut experiențe neplăcute în trecut cu o precomandă plătită ajunsă cu muuult după lansare, au reușit în timp să se revanșeze cu oferte bune livrate rezonabil.

Fiind la țară, într-un sat din Prahova, nu aveam mari pretenții de la timpul livrare. Am făcut comanda duminica în ideea că va veni până sâmbăta viitoare, când urma să mă întorc acasă. Un aer condiționat e totuși un colet voluminos, prea greu pentru părinții mei, și e mai bine să nu depunzi de amabilitatea curierilor. Altex estima că urma să fie livrat undeva pe joi, ceea ce era perfect din punctul meu de vedere. Au mai adăugat o suprataxă de 20 de lei (pe lângă cei 50 de lei pentru livrarea cu 2 oameni) dar am acceptat, era totuși o livrare în zonă de sat.

Nu mică mi-a fost mirarea când azi, în dimineața zilei de luni, am primit SMS că urmează să fie livrată comanda. Livrare de pe o zi pe alta? La sat? Imposibil! Am verificat cu teamă adresa, să nu care cumva să o fi trecut pe cea de acasă, din București, în mod accidental. Dar nu, adresa era bună.

Am pândit apoi telefonul cu aceeași teamă: că mă sună curierul să îmi spună că e pe drum și ajunge în 30 de minute. M-a rugat să îi trimit adresa pe WhatsApp, cu share location, ceea ce am și făcut.

Stupoare! Deși pe hartă se vedea clar localitatea și NU era București, nu m-a sunat înapoi să clarifice eroarea. Nu, a răspuns că ajunge în 5 minute. What is this sorcery?

conversația cu curierul

După cele 5 minute promise, a ajuns în fața porții și doi băieți amabili mi-au adus coletul. Eram în stare de șoc! Livrare de pe o zi pe alta? La sat?

În astfel de momente realizezi că uite, progresăm și noi, încet dar sigur. Da, poate că nu o să am mereu același noroc dar uite, nu mai e ca pe timpuri. Se poate și la sat să beneficiezi de aceleași avantaje pe care le ai la oraș.

Mergem înainte. Desigur, asta până când ne omoară schimbările de climă pe toți. Să nu uităm că a fost semi-caniculă în aprilie.