Meddling Kids - de Edgar Cantero

Meddling Kids - de Edgar Cantero

În 1977 Clubul de Vară de Detectivi din Blyton rezolva ultimul său caz, "copii băgăcioși" capturându-l pe infractorul ce încerca să convingă orașul că un conac e bântuit, pentru a putea căuta în liniște presupusa comoară a fostului proprietar. Spre deosebire de celelalte aventuri, aceasta a părut însă reală și stranie și chiar dacă aparent totul s-a terminat cu bine, întâmplările prin care au trecut și-au lăsat amprenta asupra lor. Un grup de copii detectivi de succes nu e garantat să se transforme într-un grup de adulți de succes. Cel puțin nu în Meddling Kids, a lui Edgar Cantero.

coperta "Meddling Kids"
sursa imaginii: Goodreads

Andy, fata băiețoasă, e acum dată în urmărire în cel puțin două state. Kerri, micul geniu pasionat de biologie a ajuns barmaniță, iar singurul ei prieten e Tim, puiul de Weimaraner (o rasă canină, pentru cei care asemeni mie nu știau asta) și urmașul câinelui ce îi acompania pe vremuri în aventuri. Nate, echivalentul lui Shaggy, e internat într-un azil de nebuni. Doar Peter, fostul lor lider, a avut o soartă de succes și a ajuns un star faimos de cinema... până când s-a sinucis. Deprimant de realist, mai că ai zice că sunt scoși din The Magicians.

Ajungând la concluzia că e timpul să îngroape fantomele trecutului, cei trei decid să revină în micuțul Blyton, însoțiți de credinciosul Tim, și să rezolve odată pentru totdeauna misterul conacului bântuit.

Deși relația cu Scooby-Doo e mai mult decât evidentă (lacul din Blyton de numește Zoinx...) e greu de descris. Departe de a fi parodie sau omagiu, aș zice mai degrabă că e un fel de condiment literar, menit să ofere mai mult farmec unei povești lovecraftiene ce ar fi fost solidă chiar și fără aceste referințe.

Dacă descrierea vă stârnește interesul atunci Meddling Kids o să vă placă cu siguranță deoarece oferă tot ce promite. Referirile la vechile serii despre copii detectivi o completează cu succes, transformând un horror simpatic într-o carte memorabilă.