Matza fericita

Matza fericita e cea care a primit plic si acum are burta plina. Lingandu-se satisfacuta pe bot si pe labute, o pisica multumita va face ceea ce stie ea mai bine: se va culca.

Nu mai are nevoie de stapan, cel putin pentru moment. Stapanul, mai bine zis "stapanul", si-a facut datoria, a hranit-o. Acum poate sa plece, sa dispara, preferabil undeva unde sa nu ocupe potentialele locuri unde ar putea pisica sa se culce.

Iar pisica adora sa se culce in cutii. Pana aici e bine, oamenii nu au nevoie de cutii, dar au uneori unele cutii in care se pare ca pisicile nu au voie, cum ar fi cosul de paine. Dar altfel nimic nu e mai placut pentru o matza decat patru pereti ingusti de carton.

Pisicile adora sa se culce si la soare. Sa fie gadilate de raze pe burtica, sa le inveleasca caldura iar el sa poata lenevi in voie. O pisica fericita e cea care zace la soare, nestresata de nimeni, cu burta plina de plic.

Daca nu e fericita... valeu! Se uita urat si miauna pe un ton nemultumit. Miau... Miau... MIAU! ridica ea tonul daca observa ca e ignorata. Vine la tine si face tot posibilul sa iti atraga atentia, de obicei prin prostul obicei de a lua la gheare ceva la care stii.

Dar pisicii nu ii pasa. Daca are plic, somn si, din cand in cand, putina mangaiere si scarpinat pe burtica sau dupa urechi, e o matza fericita.

Toarce, se rasfata si se culca pe burta plina. Cine mai e ca ea? E o matza fericita!