Lucrurile se schimbă

Ieri noapte, pe la 3, așteptam să iasă Alex de la muncă. De regulă mă sună cât timp așteaptă taxiul și pe drumul spre casă, să știu că totul e bine.

Primesc un mesaj de la ea pe Whatsapp prin care îmi spune că a rămas fără credit. M-am găsit într-un impas, aveam Pișcoata pe piept, torcându-mi, într-un moment rar de tandrețe de la o pisică mereu jucăușă dar arareori iubicioasă. Cum să mă pot ridica pentru a ajunge la laptop, să îi încarc eu cartela?

Am înșfăcat tableta, m-am conectat la BT24, aplicația de Internet Banking a Banca Transilvania și i-am încărcat numărul de telefon direct din contul meu curent. Voila, avea credit!

Mi s-a părut interesant. În ziua de azi e foarte ușor să faci aproape orice, și poate cel mai simplu lucru este să ții legătura cu familia și prietenii. Iar toate aceste lucruri le poți face stând în fund, cu ajutorul unei laptop, al unei tablete, al unui telefon.

La fel de ușor este și să treci peste toate aceste lucruri și să nu simți că lucrurile evoluează. În fond, acum câțiva ani reîncărcarea unei cartele implica o călătorie la magazinele de telefonie mobilă, de unde primeai o bucățică de plastic răzuibilă. Trebuia apoi să tastezi cu grijă codul, procedură lungă și anevoioasă. Plățile online erau un soi de operațiune exotică iar banii de pe card se retrăgeau în întregime la ziua de salariu.

Oh, how the times have changed…