Tableta

De Craciun i-am facut o tableta cadou lui Alex. Micuta, usor de carat si cu o baterie longeviva si, in plus, suport 3G ce mi-a permis sa ii pun cartela de net mobil de la Digi pentru a putea fi tot timpul conectata la Internet.

A folosit-o mai mult pentru diverse joculete si pentru a citi manga-uri pe net. Tot pentru manga-uri i-o mai furam si eu seara, dar trebuia sa o inapoiez de fiecare data.

Intentionam si eu sa imi cumpar una de ceva vreme, dar as fi preferat un iPad, poate un mini. Dar dupa ce am vazut cat de simpatica e cea a lui Alex, si la un pret mult mai accesibil, am profitat de o oferta excelenta de la emag si mi-am cumparat si eu una.

E un obiect de semi-lux, as zice. Nu e chiar necesara, cum este totusi un smartphone (cine afirma ca poate trai si cu o “caramida” nu stie despre ce vorbeste” sau un calculator, dar odata ce o ai isi gaseste rapid utilitate.

Pe a mea o folosesc in mod special pentru a citi manga sau comics si pentru a mai citi articole pe Internet. O pot tine la indemana, la capul patului, spre deosebire de laptop, si este usor de manevrat. Mai mult decat atat, e foarte practica atunci cand ai nevoie de o harta, cu un ecran mai mare decat cel al telefonului si cu o navigare superioara, prin gesturi de drag si pinch, decat cea de pe un calculator.

In plus, o car dupa mine si la munca si mi-a fost de folos in multe situatii, cand am avut nevoie sa testez diverse aplicatii pentru care se raportasera probleme pe Android.

Imi aduc aminte de ocaziile in care incercam o reteta noua si faceam drumuri intre bucatarie si laptop sau ma holbam la ecranul limitat al telefonului si ma gandesc cat de simplu devine acest lucru cu o tableta. Sau cand ne cautam combina frigorifica si am putut cauta produsul pe tableta sa il arat si altor persoane fara a transfera link-uri sau a ne strange cu totii in fata unui monitor.

Totul se reduce la cat de deschis esti fara de noile tehnologii si cat de usor te poti adapta. O tableta nu este o necesitate si, in acelasi timp, nu este indicata nici achizitionarea unei tablete foarte ieftina sau foarte scumpa, dar odata ce o ai, o poti folosi cu succes pentru a-ti face viata mai usoara si mai comoda.

In fond, de ce mai avem tehnologie daca nu pentru a ne face viata mai lejera?