John Wick. 'nuff said

Ce poate fi mai bun pentru o sambata seara decat un film distractiv? Iar John Wick este fix un astfel de film!

john wick poster
(sursa imaginii: impawards.com)

Ideea e una destul de simpla si mi se pare similara, ca principiu, cu ceea ce a incercat Stallone sa faca din seria Expendables. Este de asemenea foarte similar si cu The Equalizer, un alt film care mi-a placut.

In John Wick ni se ofera un film de actiune pur, care se intoarce la radacinile genului dar pare sa il si parodieze prin motivarile extrem de... exagerate.

John Wick este un asasin legendar. Hiper mega ultra super uber faimos si bun. Tipii rai sunt mafiotii rusi, cine altii? Iar motivul... sotia lui John Wick moare si ii lasa acestuia un caine. Mafiotii rusi vin peste John, ii omoara cainele si ii fura masina. Fac greseala de a nu-l ucide, greseala pe care nu o face si John. Fast-forward cateva sute de cadavre, explozii si impuscaturi, si filmul se termina cu toti mafiotii rusi rapusi, iar John adopta un nou caine. The end!

Tocmai simplicitatea acestuia ii confera farmecul. Nu se ascunde nimeni dupa degete incercand sa vina cu un complot cat mai realist si plauzibil, nu incearca nimeni sa ofere motivari psihologice complexe pentru personaje, nu avem parte de scenele deja clasice din filmele cu Van Damme, cand eroul principal ia bataie dar se invigoreaza brusc in ultimele secunde si isi invinge adversarul.

Nu! John Wick e actiune. Asta promite, asta ofera si pentru asta merita apreciat.

Gloante, no bullshit!