Food Rules: An Eater's Manual - de Michael Pollan

Food Rules: An Eater's Manual - de Michael Pollan

În același fir de discuții în care am văzut recomandarea pentru The Subtle Art of Not Giving a F*ck am dat și de cărticica lui Michael Pollan, Food Rules: An Eater's Manual, iar asemănările nu se opresc aici.

Simpatică și amuzantă pe alocuri, Food Rules e mai degrabă o broșură stufoasă decât o carte în adevăratul sens al cuvântului, 15-20 de minute fiind suficiente pentru a trece prin toate paginile. Și precum recomandarea de mai devreme, se situează tot la un nivel foarte accesibil, destinat celor care nu știu mai nimic despre subiect.

coperta "Food Rules"
sursa imaginii: Goodreads

După cum îi spune și numele, conține un set de reguli de bun simț (și totuși ignorate de mult prea multă lume) legate de alimentație, avantajele și dezavantajele fiecărui grup de mâncăruri și modul în care ne putem asigura că urmăm o dietă sănătoasă.

Mult mai scurtă decât You: The Owner's Manual - de Michael F. Roizen și Mehmet C. Oz, reușește să conțină esențialul, zic eu, și să poată influența în bine obiceiurile alimentare ale oricărui cititor.

Deși personal prefer The Story of the Human Body: Evolution, Health, and Disease - de Daniel E. Lieberman care, chit că dintr-o categorie complet diferită, prezintă într-un mod mult mai detaliat și mai captivant informații ce te ajută să ajungi la concluzii similare, nu pot nega meritele Food Rules. Lejeră, amuzantă, departe de a fi stufoasă și plină de sfaturi de bun simț și relevante, are toate motivele pentru a fi bifată pe lista de lecturi a oricui.