Cum și-a pierdut Dracul rostul în casă

Cum și-a pierdut Dracul rostul în casă

Acum vreo mulți ani, pe când aveam mai puține pisici dar tot multe, într-o seară deprimantă de toamnă, mă întorceam de la muncă alături de prietena mea. Pe aleea din fața blocului ne aștepta un motănel mic și negru.

-O să regret asta, mi-a spus Alexandra, apoi l-a înșfăcat și l-a luat în casă.

De-ar fi știut ea cât adevăr avea să fie în vorbele ei... Dar pentru context, era perioada aceea a anului în care se abandonează pui de pisică. După ce a văzut mulți amărâți apărând și dispărând în doar câteva zile, ghemotocul întunecat i-a frânt sufletul adoima paiului care a rupt spinarea cămilei din poveste.

Motănelul a fost simpatic doar pentru o noapte. Ce-a urmat se poate deduce din faptul că numele meu pentru el e Dracul. "Drăcuțul" când e cuminte și "Dracheta" când demarează prin cameră, lăsând praf și pulbere în urmă.

Sălbatic și neprietenos, bătăuș cu celelalte pisici, iute la mușcat și scos gheara dar și mare amator de dărmat lucruri prin casă (și în special ghivece cu flori), a fost de multe ori la un pas de a fi aruncat pe geam.

Dracul printre flori

I-am numărat zilele până la castrare mai ceva ca cele până la venirea Crăciunului și într-un final glorios (și ceva mai devreme decât pentru un pisoi normal), a avut partea de operația de chop-chop/snip-snip.

S-a mai cumințit în timp, o idee. Ocazional tolera să fie mângâiat, nu mai bătea pisici cu orice ocazie dar rămăsese, în mare, tot un drac. Dar asta a fost atunci.

În prezent, Micușor e motanul casei. Ca să îmi facă în ciudă pentru numele pe care i l-am dat, s-a făcut ditamai motârlăul și chinuie alte mâțe în locul Dracului. E drept, Micușor o face din prea multă energie și chef de joacă, dar nu cred că victimele lui simt diferența. Iar Dracul nu mai e șeful la pisici, motanul casei...

I-a luat chiar și titlul de Drachetă. Nu doar că Micușor tâșnește mult mai des și mai rapid, dar a tâșnit inclusiv pe sub Drac, târându-l pe acesta prin sufragerie preț de aproape 2 metri.

Nu mai e nici cel mai nesuferit pisoi. Dickface i-a luat locul cu succes. Oficial Scarfon, neoficial Dickface datorită atât petei de o formă nefericită de pe față dar și faptului că e un dick, s-a dovedit a fi mult mai sălbatic și lepră. Sărmanul Drac pare îngeraș pe lângă el.

Ca și cum ar fi simțit, poate, că a rămas fără pozițiile de bad boy, Dracul s-a cumințit în ultimii ani. Acum îi place să fie luat în brațe, ba chiar și toarce. Nu (prea) mai bate pisicile și caută, asemeni lor, companie și afecțiune.

Dracul pe calorifer

Nu știu dacă e pur și simplu circuitul pisicilor în natură și e în firea lor să se transforme în aparate de tors și dormit dar Dracul nu mai e drac.

A rămas din el doar numele.