Cum se doarme la țară și cum se doarme acasă

Cum se doarme la țară și cum se doarme acasă

Cum se doarme la țară? Simplu, după o zi care trece fără să îți dai seama cum, te culci odată cu găinile (pe care le închizi în prealabil în cotețele lor). La ora 21, cel târziu 22, ești deja în pat.

E întuneric. E liniște. E somn.

De trezit, te trezești tot odată cu gâinile, în sunet de cocoș, care dă deșteptarea pentru toată lumea. Odihnit, fresh și gata pentru o nouă zi.

Pentru prima dată, ceasul Garmin a arătat că sunt în formă maximă. Cum altfel? Somnul-somn, odihna-odihnă, atunci și condiția fizică e condiție!

Aplicația Garmin îmi arată că sunt în "Prime" condition

Cum se doarme acasă? După mișcare, plimbat câinii, gătit, ceva muncă și puțin repaos, te trezești că e 23:30. Încă 30 de minute și vine o nouă zi.

Te bagi de urgență în pat, citind maxim un capitol pe Kindle, apoi te ia somnul.

Prin geam bat luminile, dar adormi.

Apoi Micușor, care fusese dat afară din cameră dar cumva reapare misterios, începe să plângă că vrea afară. Te trezești, îi deschizi ușa și adormi la loc.

Apoi Coana Mița, care fusese dată afară din cameră dar cumva reapare misterios, îți ocupă jumătate de pernă. E grasă, obeză, un bolovan imens, pufos dar de nemișcat. Te trezești cu gâtul înțepenit, îi faci vânt și eliberezi perna și adormi la loc.

Apoi Pușa, care te vede că miști, sare la castronul cu mâncare și miaună că îi e foame. Îi pui câteva bobițe și adormi la loc.

Apoi oricare dintre pisici consideră că e un moment prielnic să joace fotbal prin cameră, să dărâme sau să zornăie chestii. Te trezești, le ușui și adormi la loc.

Apoi dubiosul începe să urle de afară că vrea în cameră. Te trezești, îl primești înăuntru și adormi la loc.

Apoi dubiosul începe să urle dinăuntru că vrea afară din cameră. Te trezești, îl dai afară și adormi la loc.

Apoi sună alarma. Te trezești și repeți ciclul până când ești prea obosit și poți dormi o noapte ca buturuga, printre pisici și zgomotele lor.