Cum să plătești online factura la gaze

Un lucru chiar mai îngrozitor decât să circuli cu R.A.T.B.-ul este să îți plătești facturile la bancă sau la poștă, așteptând la coadă alături de alte persoane. Un om modern plătește online, folosind tehnica avansată a plății cu cardul. Cum se procedează? E foarte simplu.

Înainte de toate, intrați pe site-ul GDF ca să descoperiți că nu funcționează. Dar chiar dacă ar fi funcționat, plata propriu-zisă s-ar fi făcut în altă parte. Opțiunea de "plată online" pusă la dispoziție de GDF nu face altceva decât să te anunțe că poți plăti prin intermediul altor bănci...

plata online GDF

Dacă știi deja acest lucru, te duci direct în aplicația de Internet Banking, unde descoperi că ai nevoie de numărul și data facturii. Te duci pe site pentru a vedea datele ultimei facturi dar stai, site-ul e în continuare picat. Așa că pui mâna pe telefon.

Robotul te anunță că apelul e taxabil, după care te ghidează prin meniu până la opțiunea de aflare a informației despre factură. Ți se cere codul de client, compus din 15 cifre. În mod surprinzător și revoltător dar nu îl ai la îndemână. Trec 2-3 secunde după care vocea robotică îți cere iar numărul. Trec alte 2-3 secunde, ai numărul în față... dar ți se închide apelul în nas. Aparent câteva secunde sunt timp arhisuficient să afli codul de 15 cifre. Ce contează că ești oricum pe banii tăi, apelul e terminat automat dacă nu ești hiper prompt.

Cu numărul la îndemână, suni iar, navighezi iar prin jungla meniului și aștepți iar să ți se ceară codul de client. Îl introduci cu grijă și afli prețioasele date ale facturii, numărul și data. Înarmat cu ele, te întorci pe site-ul de Internet Banking și plătești.

Facturile Digi, de exemplu, se plătesc apasând tot pe un buton de plată online, unde ți se cer datele cardului, apeși pe ok și îți vezi mai departe de viață. Dar cine e interesat de astfel de metode arhaice?